Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları ile genel başkan yardımcıları katıldı. Toplantının gündeminde kamu görevlilerine yönelik vergi muafiyeti ve ek zam protokolü vardı.

“Ek Zam Konusunda Israrcıyız”

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, vergi muafiyeti konusunda yıllardır sürdürdükleri çabanın karşılık bulmasının önemli olduğunu belirtti. Ancak son üç ayda ekonomide yaşanan dalgalanmayı hatırlatan Yalçın, kamu çalışanları için vergi muafiyetinin yeterli olmadığını kaydetti. Yalçın, “Biz ek zam konusunda ısrarcıyız ve ısrarımızı sürdüreceğiz. Kamu görevlilerinin alım gücü düşüklüğü  38 lira ilave iyileşme ile onarılamaz. Kamu görevlileri ek zam bekliyor, biz bunun için tüm gücümüzü sahaya yansıtacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vergi muafiyetinin kamu görevlilerine getirisini net ifadelerle anlattığını belirten Yalçın, evli ve iki çocuklu bir memura 38 lira kazanç sağlayan düzenlemenin yeterli olmadığını ifade etti. Yalçın, konuşmasını kamu çalışanlarının beklentisinin ek zam olduğunu yineleyerek bitirdi.

Editör: Haber Merkezi