Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Uzm. Dr. Hatice Çerçi Balcı, alo 184 sabim hattına geçtiğimiz yıl verilerine göre 27.560 başvuru yapıldığını belirterek SABİM hattının hekimlere gözdağı vermek, disiplin soruşturması açmak, şiddet uygulanacağını önceden bildirmek için kullanılan bir araç haline geldiğini söyledi.

SABİM hattının acilen kapatılmasını isteyen Dr. Hatice Çerçi Balcı, hekimlerin dayak yiyeceğine, dövüleceğine veya öldürüleceğine dair mesajların Sağlık Bakanlığının SABİM hattına yazılmasına ya da sesli mesaj bırakılmasına tepki göstererek şikayetler sonrasında sahipsiz, korumasız bırakılan hekimlerin üzgün, kırgın, kaygılı huzursuz ve de mutsuz olduklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Kapattı, Sağlık Bakanlığı da Kapatsın!

Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Balcı, Milli Eğitim Bakanlığının web sayfasında yazılan yazıyı hatırlatarak “alo 147 hattı kamuoyunda şikayet hattı olarak algılanan ve öğretmenlerin şikayet konusu edildiği gerekçesiyle kaldırıldığına” ifadesine dikkat çekerek Milli Eğitimin öğretmen odaklı olarak hizmet verdiğini vurgularken, hemen her gün “o doktoru öldüreceğim, hekimler dayağı hak ediyor” gibi mesajların bırakıldı 184 SABİM hattının da bakanlık tarafından kapatılması gerektiğini ifade etti.

Sorunlar İçin; Hekim Sendikaları’nı Dinleyin…

Sağlık sisteminde yaşanan sorunların çözümü noktasında ilk adresin hekim sendikaları olduğunu söyleyen Genel Başkan Balcı, “sağlık sistemi aksıyor, işlemiyor ancak bunun sorumlusu asla hekimler değil” dedi.

Editör: Haber Merkezi