Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile Ziraat Bankası tarafından 18.11.2019 tarihinde imzalanan maaş promosyon anlaşmasının revize edilmesi için Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanlığı üyelerinden dilekçe topluyor.

01.01.2025 tarihinde sonlanacak olan  maaş protokolünün imza altına alındığı tarih ve günümüz koşulları arasında gerçekleşen ekonomik farklılıklar nedeniyle sağlık çalışanlarının mağduriyetine sebep verdiği belirtilen dilekçe tüm üyelerin imzasına açıldı.

Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanlığı tarafından hazırlanan dilekçelerin SAĞLIK SEN üyesi olmayan sağlık çalışanları tarafından da imzalanarak hastane temsilcilerine cuma gününe kadar teslim edebilecekleri öğrenildi.

SAĞLIK-SEN ANKARA 1 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞINA
(Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne Teslim Edilmek Üzere)
ANKARA

Bankanız ile Ankara İl Sağlık Müdürlüğü arasında 18.11.2019 tarihinde imzalanan 01.01.2020 tarihinde başlayan ve 01.01.2025 tarihinde sonlanacak olan maaş protokolü ile Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı personel 5760 TL maaş promosyonu almıştır.

Malumunuz olduğu üzere Bankanız ile Ankara İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan maaş ödeme protokolünün imza altına alındığı tarih ve günümüz koşulları arasında gerçekleşen ekonomik farklılıklar nedeniyle, sözleşmede geçen tutar promosyon miktarı açısından mağdur olmama sebep olmuştur. Sözleşmenin yapıldığı tarihten bugüne ekonomide gerçekleşen dalgalanmalar, enflasyon farkındaki artış ve memur maaşına gelen zamlar beklenenden fazla olması nedeniyle sözleşmede geçen tutar düşük oranda kalmıştır. Ayrıca, yeni yapılmış ve sonuçlanmış ihalelerinde aynı şekilde işbu imzalanan sözleşmeden yüksek tutarda olması bahse geçen sözleşmenin revize edilmesi gerekliliğini destekler nitelikte olduğu bir gerçektir.

Açıklanan nedenlerle, banka promosyonuna ilişkin sözleşmenin revize edilerek günümüz şartlarına daha uygun hale getirilmesini istiyorum.

Gereğini bilgilerinize arz ederim. …/…/…

Ad Soyad
İmza

Dilekçenin WORD halini indirmek için tıklayınız.

Bilindiği üzere Bankalarla yapılan promosyon anlaşmaları enflasyon karşısında eriyerek sağlık çalışanlarının mağdur etmektedir. Enflasyonda yaşanan artışla birlikte memur zamlarına enflasyon farkları ilave edildi. Yüksek enflasyona karşı bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarının da yenilenmesi elzem hale geline gelirken, yeni yapklan promosyon anlaşmalarının 4 yıl için 35 bin liraya kadar çıktığı biliniyor. Buna karşın eski promosyon ücretleri çok cüzi miktarlarda kaldı. Bankaların kârı hızla artarken çalışanların promosyonları adeta pula döndü.