Sağlık Çalışanları Sendikası tarafından Sağlık Bakanlığı’na yapılan başvuruda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyonun altında çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz açıklaması hatırlatılarak Pandemi nedeniyle artan hayat pahalılığına dikkat çekildi.

Alım gücünün azalması ile beraber banka faizlerinin artması, ev kirası gibi temel ihtiyaçların yüksek oranda yükselmesi sonucunda daha önce yapılan banka promosyon anlaşmalarının günümüz şartlarına göre güncellenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Sağlık Çalışanları Sendikası tarafından İl Sağlık Müdürlükleri ile bankalar arasında yapılan promosyon anlaşmaları ile ilgili çözüm önerileri şu şekilde sıralandı:

a) Banka ile görüşme yapılarak günümüz şartlarında revize edilmesi

b) Karşılıklı anlaşarak revize edilemiyorsa kurumun Promosyon teknik şartname ve sözleşme gereği. Kurum un tek taraflı fesih yetkisini kullanarak yeni ihaleye çıkması yeni ihalede kurumun ödemesi gereken tutar kadar yeni anlaşmadan düşülme yoluna gidilerek çalışılacak banka ile günümüz şartlarında promosyon ihalesinin ivedi olarak yeniden yapılması.

c) Yeni yapılacak ihalelerin en fazla 2 veya 3 yıl olarak yapılması

d) Yeni ihalelerde çalışanı enflasyona karşı korumak ve tekrardan revize durumuna mahal verilmemesi adına memur maaşların hesaplamasında kullanılan TÜM enflasyon oranı ve memur maaş artışı kadar 1 yıllık veya 6 aylık anlarda kalan kısımlar üzerinde ilave artım maddesinin konması.

Yukarda bahsedilen hususlar doğrultusunda banka promosyon ihalelerinin revize veya yeni ihale yapılması hususunda müdürlüklere gerekli çalışmaların yapılması için yazı yazılması hususunu ; Bilgilerinize arz ederim.”