DGS ile her ne kadar uzaktan eğitimle çeşitli sağlıkla ilgili bölümler açılmış olsada bu kontenjanlara ülke geneli çalışsın çalışması tüm vatadandaşlar başvurması ve yoğun talep görmesi nedeniyle görevdeki çoğu sağlık personeli DGS ile lisans tamamlayamıyor.

Örneğin DGS ile 200-210 puanla içinde mühendislikte olan birçok bölüme girilebilirken 230 puan ile sağlık yönetimi, 250 puan alan acil yardım ve afet yönetimi  gibi uzaktan bölümlere girilemiyor. Hatta İstanbul Üniversitesi uzaktan acil yardım afet bölümü 320 puanla öğrenci aldı.  Anadolu Ünivesitesi sağlık yönetimi bölümüne ise 330 puanla yerleşen oldu. DGS den alınabilecek en yüksek puan geçen geçe 348'di . Aynı ünivesitenin Hukuk fakültesi 300 puanla öğrenci aldı.

Puanlar, kontenjanlar ve durum ortada iken görevdeki sağlık personeline özel düzenleme acilen yapılmalıdır. 

DGS Şartı Geldi

Sadece kontenjanların artırılması ve yeni bölümlere kılavuzda yer verilmesi ile lisans tamamlamada kalıcı bir çözüm olmayacaktır. Sağlık çalışanlarının beklentisi de bu değildir. Çünkü bu düzenleme ile eğer sağlıkta lisans tamamlama yapılmayacaksa sağlık çalışanları lisans tamamlamak için DGS’ye girmek zorunda kalıyorlar.

Halbuki yasa değişikliği yapılsa ve 2014 sonrasında mezun olanlara lisans tamamlama hakkı tanınsa idi bu arkadaşlarımız sadece E- Devlet üzerinden Diploma notu ile lisans tamamlamaya başvurabileceklerdi. Şimdi ise DGS’ye başvuru şartı getirilmiştir.  Daha önce sadece diploma notu ile başvuran çalışanlar şimdi sınava girmektedirler.