Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi en son teknolojik donanıma ve bilgiyle donatılmış personele sahip olmasına rağmen her geçen gün kötüye gitmektedir. Yeterli teknolojik alt yapısı ve insan kaynakları bakımından bölgenin en çok tercih edilen hastanesi olması sebebiyle hasta sayısı artmakta, bu da beraberinde çalışanların iş yükünü artırmaktadır. Çalışanlar bu iş yükü altında sürekli ezilmekte ve çalışan motivasyonunu artıracak gerekli ve yeterli önlemler alınmamaktadır. 

İş yükünün altında ezilen sağlık çalışanları, emeklerinin karşılığını hem maddi hem de manevi olarak alamamaktadır. Ekonomik olarak çalışmalarının karşılığını alamayan çalışanlar, iş barışını bozucu uygulamalarla mağdur edilmekte ve motivasyonları olumsuz etkilenmektedir. 

Tıp Fakültesi Hastanesinin maddi açıdan ciddi manada sıkıntıda olduğu bilinmektedir. Hastanede bazı tıbbi hizmetlerin durma noktasına geldiği, sağlık hizmetlerinin sunumunda gerekli bir kısım malzemelerin alınamadığı, hatta ve hatta bazı tedavilerde kullanılacak malzemelerin hastalar tarafından alınmak zorunda kaldığı bir tabloyla karşı karşıyayız. 

Bu tablo neticesinde tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek personele yapılan bir kısım ödemelerden de (döner sermaye, nöbet ücretleri.. vb) kesintiler yapılmaktadır. Bu durum personelin maddi açıdan beklentilerinin karşılanmasına, yani emeğinin karşılığını almasına engel oluşturmaktadır. 

Çalışma ortamından kaynaklanan sıkıntılar, adam kayırma, çalışanların yeterince muhatap alınmaması, belirli bir standarda oturtulmayan kurum içi yer değişiklikleri, idarece verilen kararların istişare edilmeden hayata geçmesi, hakkını arayan personelin yer değişikliği veya başka yöntemlerle sindirilmeye çalışılması,  ‘ben yaptım oldu’ mantığı da çalışanları huzursuz etmektedir. 

Bütün bunların yanında bütün üniversite hastanelerini ilgilendiren birçok sorun da çalışanların moral ve motivasyonunu düşürmektedir. Özellikle tayinlerde yaşanan sorunlar çalışanları en çok mağdur eden hususlar arasında yer almaktadır. Mazeret tayinlerinde dahi (eş durumu, sağlık, öğrenim) çalışanlar muvaffakiyet almakta zorlanmaktadırlar. Bu husus Sağlık Bakanlığı hastanelerinde olduğu gibi üniversite hastanelerinde de bir standarda oturtulmalı ve kişilerin kaderi Üniversite Yönetimlerine bırakılmamalıdır. 

Özetle; her zaman olduğu gibi yönetenlerin hatasından kaynaklanan olumsuzlukların bedelini yine çalışanlar ve vatandaş ödemektedir. 
Tıp Fakültesi hastanelerindeki bu sorunlara çözüm üretmek için bütün çevrelerin ortak akılla hareket etmesi ve üzerine düşeni yerine getirmesi şarttır.  Yönetenlerin başarısı, çalışanların motivasyonu, vatandaşın hizmete erişmedeki kolaylığı ve kalitesi ancak ve ancak oluşturulacak ortak akla ve bütün üniversite hastaneleri için geliştirilecek standart uygulamalara bağlıdır. 

Bu sebepledir ki ilimize, hatta bölgemize hizmet veren Fakülte hastanemiz için siyasetçisinden, iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarından devletimizin en üst kademesine kadar herkesin azami gayret göstermesi gerekmektedir.

Bütün kurumların dönüşüme uğradığı günümüz Türkiye’sinde değişim ve dönüşümün öncüsü olması gereken üniversite hastanelerimizin de bu değişime ve dönüşüme ayak uydurması, bütün kesimlerin eşit bir şekilde hizmete ulaşmasına imkan sağlayan, çalışanlarını ve vatandaşı önceleyen, parasal sorunlardan kaynaklı hizmet aksamalarına ve personel memnuniyetsizliğine fırsat vermeyen bir yapıya kavuşturulması en büyük temennimizdir.

İdris AYDIN
Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı

Editör: Haber Merkezi