Hep Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Başhekim misin? Eşkıya mısın? sorusunu Koşuyolu Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Kaan Kıralı’ya yöneltirken sendika yöneticilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen kolluk kuvvetlerinin olaya müdahil olduğu öğrenildi.

Sendika tarafından kanun tanınmamakla suçlanan hastane Başhekimi M.A.K. ve özel güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunurken Türk Ceza Kanunu 118’inci maddesinin 2’nci fıkrası gereğince hukuksal yollara başvurulacağı kamuoyu ve sağlık camiasına açıklandı.

POLİS MERKEZİNE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDULAR

İddialara göre başhekim tarafından saldırıya uğrayan Hep Sen Genel Başkanı Şimşek ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aldemir Kartal Şehit Selahattin Aslantepe Polis Merkezine giderek Başhekim ve bir personelden şikayetçi oldular.

"SİZ KİMSİNİZ LAN? BEN BAŞHEKİMİM, ÇIKIN LAN DIŞARI"

Edinilen bilgiye göre; bugün saat 10.00 11.00 sularında yaklaşık bir hafta önce Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan sendika ziyaret ve saha çalışması iznine istinaden Koşuyolu Eğitim Araştırma Hastanesinde Genel Başkan Yunus Şimşek ile saha çalışması yaptıkları esnada saat 12:30 ile 13.00 sularında Cerrahi Yoğun Bakım Koridorunda broşür dağıttıkları, servis kapısından çıkmak üzere oldukları sırada hastane başhekimin yanındaki 5-6 kişiyle beraber “siz kimsiniz, çıkın dışarı, ben başhekimim, çıkın lan dışarı” şeklinde bağırdıkları aktarıldı.

"BEN SANA GÜNÜNÜ GÖSTERECEĞİM"

Başhekimin sendika yöneticilerine “ben sana gününü göstereceğim, görürsün sen, güvenlik yok mu attırın bunları” şeklinde bağırdığı, kendisine anayasanın geldiği 51. Maddesinin hatırlatılması üzerine “dirseği ile sendika yöneticilerini çıkış yönüne doğru itekledi bu esnada hastaneye güvenliklerinin ve hastane personellerinin koridora gelmesi sonrası daha sonra asistan olduğu öğrenilen bir çalışanın  da olaya müdahil olduğu belirtildi.

ASİSTAN: O BAŞHEKİM, ÇIKIN DİYORSA ÇIKACAKSINIZ

Sendika Genel Başkan Yardımcısı Aldemir’i itekleyerek koridordan çıkarmaya çalışan asistan hekimin, iteklemeyi merdivenlerde de yaptığı, bu esnada “siz kimsiniz lan? Adam izin vermiyor. o Başhekim. Çık diyorsa çıkacaksın” şeklinde bağırarak Hep Sen Genel Merkez Yöneticilerine fiziki müdahalede bulunduğu polis tutanaklarına yansıdı.

Hastanede uğradıkları fiziki saldırı sonrasında emniyet güçlerine ihbarda bulunan sendika yöneticileri, kendilerine fiziki müdahalede bulunan şahıslardan şikayetçi olmaları üzerine kendilerine isnat edilen yoğun bakım bölümüne girdiklerine yönelik suçlamaları asla kabul etmediklerini, koridorda bulunduklarını, Başhekim M.A.K. ile siyah boneli siyah cerrahi formalı şahıstan davacı ve şikayetçi oldukları kayıtlara geçti.

Editör: Haber Merkezi