Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Ankara Üniversitesi’nde yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

40’a yakın kadın hemşirenin 10 Ocak tarihine kadar lojmanları tahliyesi istenirken, Genel Başkan Taşkın, kış aylarına dikkat çekerek bu tarihlerde tahliyenin zorluğuna işaret etti.

Taşkın, çalışanların lojman tahliyesini ileri bir tarihe ertelenmesini talep ettiğini ancak bunun Kurum tarafından dikkate alınmadığını ve tahliye konusunda yapılan ısrarı anlayamadıklarını söyledi.

"REKTÖRLÜK MÜDAHİL OLSUN"

Kurumun, çalışanlarını mağdur edecek bir program içerisinde olmasının dikkat ekici olduğunu ve bu mağduriyetin önlenmesi için Rektörlüğün bizzat müdahil olması gerektiğinin mecburi olduğuna vurgu yaptı.

Necip Taşkın, lojman tahliyesiyle ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “A.Ü. Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hastane Müdürlüğü’nce lojmanlarda oturan 40 kadar kadın hemşirenin 10 Ocak 2023 tarihine kadar lojmanları terk etmeleri isteniyor.

"EKONOMİK ŞARTLAR ORTADA"

Lojmanlarda oturan hemşirelerin, mevsimin kış olması ve ülkemizin içerisinde olduğu ekonomik şartlar nedeniyle tahliye için verilen vakte kadar ikametgâhlarını boşaltmaları olası değildir.

"ISRARLA TAHLİYE İSTENİYOR"

Zaten kendileri de ilgili birime dilekçe sunarak bu tarihe kadar boşaltamayacaklarını ve mevsim şartları nedeniyle kendilerine vakit verilmesini talep ettiler ama ilgili birim maalesef bunu dikkate almadı ve ısrarla tahliye istiyor.

İçinde olduğumuz mevcut artların dikkate alınmazı gerekmektedir. Bizde sendika olarak kış mevsimi geçene değin hemşirelerin mağdur edilmemesini ve tahliye süresinin ileri bir tarihe ertelenmesini talep ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi