Sağlık ve Sosyal Hizmet kolunda kurulan Genel Başkanı Şenol Gemici'nin olduğu Mil Sağlık Sen sendikasında işler beklenildiği gibi gitmediği aşikar. Biz bu haberde iddiaları gündeme getirerek Sağlık Mil -Sen mi - Mil Sağlık Sen mi? hangi sendikaya ne oldu gibi sitemize gelen sorular üzerine oluşan kafa karışıklığını gidermeye çalışacağız.

İddialara göre Şenol Gemici Mil Sağlık Sen'de 5 Genel Başkan Yardımcısından habersiz, denetleme kurulunuda arkasına alarak ortada bir neden yokken olağanüstü genel kurula giderek yeni bir yönetim oluşturdu. Bu konuda Şenol Gemici'ye ciddi suçlamalar var. Şöyle ki; Delegeleri gizlice aradığı, kendisine destek vermeyeceğini düşündüğü delegeleri aramadığı, olağanüstü seçimi kendi 5 Genel Başkan Yardımcısından sakladığı belirtiliyor. Yapılan bu seçim şuan mahkeme sürecine girmiş durumda. 

Şenol Gemici'nin seçimi sakladığı iddia edilen 5 Genel Başkan Yardımcısı da sendikalarında yönetim dışında kalmalarının ardından kendi sendikalarını kurarlar. Yeni kurulan sendikadan yeni bir tane daha sendika doğmuş oldu. Adı: Sağlık Mil Sen. Genel Başkanıda Salih Yalçınkaya.

Şenol Gemici'nin Mil Sağlık Sen'i ile Salih Yalçınkaya'nın Sağlık Mil Sen'i 4 temmuz cumartesi günü sendikalarının bağlı olduğu Konfederasyon olan MİL-SEN seçimlerine katıldılar ve seçimde Şenol Gemici 39 delegenin 7'sinin oyunu alarak seçimi kaybetti. Salih Yalçınkaya ise MİL-SEN'de Mali İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 

Seçimin ardından MİL-SEN Konfederasyonu bir açıklama yaparak; Mil-Sen Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurulu Ankara'da Yapıldı. Mil-Sağlık ve Mil-Eğitim Sendikaları İhraç Edildi. Bugüne kadar gittikleri her yerde ve her ortamda biz Mil-Sen’e bağlıyız diyen Şenol Gemici ve ekibi Mil-Sen Konfederasyonun ilke ve prensiplerine aykırı hareketleri dolayısıyla ihraç edildiler. Alınan kararla, Mil-Sağlık Sen ve Mil-Eğitim Sen konfederasyondan ihraç edildi.

Bu açıklamadan sonra Şenol Gemici ve ekibi'de bir açıklama yaparak Mil-Sen Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurulu'nda eksik delege sayısı ile 315 delege yerine tüzüğe aykırı olarak 39 delegenin katılımıyla seçimlerin yapıldığı, sanki sendikamız ihraç olmuş gibi bir algı oluşturulduğu, Mil SEN tüzüğüne (Madde 11) göre genel kurulun 315 delege ile toplanması ve delege seçiminde de üye sendikaların üye sayıları esas alınarak yapılması gerekirken bu yapılmamış ve keyfi olarak belirlediği yönünde açıklamada bulunarak, süreci yargıya taşıdıklarını belirttiler. 

ŞENOL GEMİCİ HABERİMİZ ÜZERİNE AÇIKLAMA GÖNDERDİ

Kim haklı Mil Sağlık Sen mi yoksa Mil Sağlık Sen mi başlıklı haberinizi okudum. 5 Genel Başkan Yardımcısından habersiz hic bir sebep yokken Denetleme kurulu arkasına alarak secime gidilmiş ifadelerini gördüm. 

Öncelikle secim Tüzüğümüze uygun olarak Denetleme kurulu kararı ile yapılmıştır. Kurum Web sitemizde ilan edilmiş, Genel Merkez binamızda ayrıca askıya asılmış ve bilgilendirme yapılmıştır. Secime ayrıca bizlere muhalif olan sayın Erdinç Erel bey gelmiş söz istemiş ve konuşma yapmıştır.