Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Grup Toplantısında sendikalara getirilmek istenen %2 barajıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, örgütlü toplumun sağlıklı olacağına dikkat çekerek, bazen sendika olur, bazen sivil toplum kuruluşları olur, bazen vakıflar olur… “Örgütlü bir toplum güçlü bir toplum demektir” dedi.

KILIÇDAROĞLU: ANAYA MAHKEMESİNE GÖTÜRECEĞİZ

Şimdi yüzde 2 örgütlenme barajı getiriyorlar. Neye göre? Yandaşa göre getiriyorlar arkadaşın dediği gibi. Acaba bazı sendikaları nasıl elimine ederiz diye getiriyorlar. 400 bine yakın kamu görevlisi var, 400 bin; onların haklarını almak istiyorlar. Devlet, kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapmaz. Ayrımcılık yaparsa farklı şeyler, herkes farklı şey düşünür. Bakın değerli arkadaşlar; yüzde 2 barajı getiriyorlar, kanuna koyuyorlar. Aslında daha önce yüzde 1 barajını toplu sözleşmeyle sözleşmeye koymuşlardı. Danıştay'a gidildi, Danıştay "bu doğru değildir" diye iptal etti. Şimdi kanuna getiriyorlar. İnanın kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz, hiç endişe etmeyin. Çıkarsa ama çıkmaması için mücadeleyi yapacağız.

KILIÇDAROĞLU: YANDAŞ SENDİKAYA GEÇ DİYORLAR!

Barajları yıkacağız meraklanmayın; sadece yüzde 2 barajı değil, sarayın koyduğu bütün barajları yıkacağız hiç endişe etmeyin. Şimdi yüzde 2 barajı olanlara 707 lira verilecek ikramiye, toplu sözleşmesinde ikramiyeye göre; yüzde 2 değilse o zaman 250 lira verilecek üç ayda bir. Allah aşkına ya; o da memur o da memur, aynı işi yapıyorlar, farklı sendikalardalar. "Sen o sendikadan istifa et, yandaş sendika var bak, oraya geç; oraya geçersen 707 lira alacaksın" diyorlar. Bu demokrasiye aykırıdır, ahlaka aykırıdır, erdeme aykırıdır, insan haklarına aykırıdır. Devlet bilinçli olarak aynı işi yapanlar arasında ayrımcılık yapamaz.

Dolayısıyla bir konu daha var burada, bir konu daha var: Sendika kuramayanlar da var. Mesela polisler sendika kuramıyorlar; savcılar, hakimler, infaz koruma memurları onlar sendika kuramıyorlar. Onlara bu verilmiyor. Niçin? Onların sendikası yok diye. Yani açıkça onlar cezalandırılıyorlar.