Koronovirüs riskine karşı kapatılan Askeri Hastaneler ile Şehir Hastanelerinin açılması sonucu atıl bırakılan ve başka kurumlara devredilen hastanelerin acilen dizayn edilerek kontrol ve önleme merkezi olarak kullanılması gerektiği uyarısında bulunan KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ açıklamasına şöyle devam etti; 
" Yerleşim alanları dışında bulunan eski Askeri hastaneler başta olmak üzere tüm Şehir Hastanelerinin açılması sonucu atıl bırakılan ve başka kurumlara devredilen hastanelerin acilen koronavirüs kontrol ve izolasyon merkezi olarak kullanılması gerekmektedir! Örnek vermek gerekirse; "Elazığ'da kapatılan Askeri Hastane, Eski Devlet Hastanesi, SSK Hastanesi,Diş Hastanesi yeniden techizatları temin edilerek hazır halde bekletilmelidir!

Konu ile ilgili talebimizi Sağlık Bakanlığına ilettik. Koronovirüs merkezi olan Şehir Hastanelerinde ve ayrıca Üniversite Hastanelerinde Poliklinik, hasta yatış, yoğun bakım hizmeti veriliyor ve ücretsiz koronovirüs testi yapılıyor.

Elazığ’da ve diğer illerimizdeki yerleşim alanları dışında bulunan eski Askeri hastanelerin koronavirüs kontrol ve izolasyon merkezi olarak kullanılması hem Şehir Hastanelerinin ve Üniversite Hastanelerinin yükünü azaltacak hem de korona virüs şüphesi bulunanların yerleşim yerlerinden uzak bir bölgede kontrol altında tutulmasını sağlayacaktır.

Pandemi önleme adına yanıbaşımızda Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere bir çok Hastane kampüsünde  triyaj alanı oluşturdu.
Hastane  polikliniklerinin içerisinde Koronovirüs polikliniği, Koronovirüs servis ve yoğun bakımı diğer servisler içerisinde kuruluyor. 

Tüm Üniversite ve Şehir Hastaneleri Çadır ve Konteyner kampüsüne kurarak hastaneden ayrı izole bir yerde Koronovirüs Polikliniği ve Acili açarak hizmet vermelidir! 

Belediyeler İl Sağlık Müdürlükleri ile işbirliği yaparak Her mahalleye Sağlık Kabinleri açarak acil ve poliklinik hizmeti vererek pandemiyi ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmalıdır.

Hastanelerde görev yapan ve yüksek risk altında bulunan sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman konusunda malzeme tedarik edilmesinde sıkıntı var.
Bir çok hastanede 2 saat sonra koruyuculuğunu kaybeden cerrahi düz maske bile İMZA karşılığında veriliyor! 
Lütfen hastanelerdeki Sağlık Çalışanlarının hakkı olan maske,eldiven,el dezenfektanı v.s.malzemeleri evlerinize götürmeyin!

BİZ EVLERDE STOK YAPILMIŞ O MASKELERE ULAŞAMADAN VE KENDİMİZİ KORUYAMADAN ÖLMEK İSTEMİYORUZ!

Ülkemizde başgösteren koronavirüs salgını nedeniyle acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde çalışan sağlık personeli kabul edilemez şartlarda, insanüstü bir çabayla ve hastalıktan korunabilmeleri için gereken tıbbî malzeme olmadan hizmet vermektedir.
Buna rağmen cansiperhane çalışan sağlık personeline önlük, tulum, maske, eldiven, el dezenfektanı, alkol gibi gerekli tıbbi malzemenin kısıtlı verilmesi,  bazı hastanelerde hiç verilmemesi kabul edilemez bir risk oluşturmaktadır.
Sağlık çalışanlarının hayati tehlike oluşturan Korona virüsüne karşı kendilerini, ailelerini, hasta ve hasta yakınlarını koruyabilmeleri için zaruri malzemenin  derhal temin edilmesi,  verilen malzemelerin ISO güvenlik standartlarına uygun olması gereklidir." dedi.

Editör: Haber Merkezi