Hizmet Kolumuzda Üye Arttıran Tek Sendika Olduk

2021 yılı yetki dönemi için tüm teşkilatımıza teşekkür eden Genel başkanımız Önder Kahveci “ Bu yıl yetki döneminde hizmet kolumuzda üye sayımızı arttıran tek sendika olduk. Tüm teşkilatımızın emeklerine sağlık. Bizimle yol yürüyen tüm üyelerimize de teşekkür ediyoruz. Pandeminin zorlu sürecine rağmen ortaya konan bu başarıda sizleri tebrik ediyorum” dedi. 

Sağlık Bakanlığı çalışanların sorunlarına çözüm üretmelidir. Sadece alkış ve teşekkürle olmaz.  

Türk Sağlık-Sen olarak pandemi ile kahramanca bir mücadele eden sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun bir mücadele verdiklerini kaydeden Genel başkanımız Önder Kahveci: “Pandeminin kahramanları sağlık çalışanlarımızın yoğun bir mücadele veriyoruz. Sorunlarının çözümü için zaman zaman meydanlara çıkıp, bakanlık önünde çalışanların taleplerini dile getirdik, çözüm istedik. Zaman zaman da yaptığımız görüşme ve başvurularla bu mücadeleyi sürdürdük. Bazı meseleleri çözdük sonuç aldık, bazılarında ilerleme kaydettik. Mücadeleye devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı çalışanların sorunlarına çözüm üretmelidir. Sadece alkış ve teşekkürle olmaz.  Bakın dün 2 ve 3 basamakta aşı odalarında görevli sağlık çalışanlarımız için ilave ek ödeme çıktı. Fakat ASM’lerde aşı yapanlar için bir düzenleme yok. Böyle bir şey olmaz. Düzenlemeler kapsayıcı olmalı, ayrımcılık içermemelidir.” dedi.

Bütün Derdimiz Memurun Meselelerine Çözüm Üretmek

Toplu sözleşmede bütün dertlerinin memurun meselelerine çözüm üretmek olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci geçmiş dönemlerde yaşanan mali kayıpların giderilmesi, enflasyonun üstünde bir artış gibi taleplerde ısrarcı olacaklarını ifade etti.

Sözleşmelilere kadro, 3600 Ek Gösterge, hizmetlilere memurluk, ehliyet ve liyakate dayalı bir kamu sistemin kurulması gibi tüm talepleri masada dile getirerek çözüm için ısrarcı olacaklarını kaydetti. 

Genel Başkan konuşmasının ardından şube başkanlarımız söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.  İstişarelerin ardından Genel Başkan Önder Kahveci tüm teşkilatımıza çalışmalarında kolaylıklar dileyerek toplantıyı sona erdirdi.