Başkan Duman açıklamasının devamında;

Bugün sağlık çalışanlarımızında riskini azaltarak bu salgının önüne nasıl geçeceğimiz hususu önemlidir. Mevcut vakaların bir kısmı maalesef Hastalara uygulanan muayene ve tedavi esnasında virüs kapan sağlık çalışanlarıdır. Bu durum sağlık çalışanlarının başta çocuk ve eşleri olmak üzere yakın ailelerini tehdit etmektedir. 

Birinci derecede risk taşıyan arkadaşlarımıza yönelik elzem tedbirler alınmalı , ihtiyaçları sağlanmalı ve sağlık çalışanlarına ulaşım-güvenlik-konaklama desteği gibi gerekli pozitif ayrıcalıklar sağlanmalıdır.

Performansa dayalı ek ödeme sistemi özellikle bu süreçte askıya alınmalı , Hekimlerimizin en az bir önceki ayın Hastane ortalamasından, Hekim dışı tüm sağlık çalışanlarımızın da riskli seviyeden ve tavandan ek ödemeleri Genel Bütçe üzerinden yapılmalıdır.

Bir diğer konu ise inşallah bu süreç sağsalim atlatıldıktan sonra terörle mücadele ,deprem ,çığ felaketi ve  halen koronavirüs ile mücadelede özveri ve fedakarlıkla üstün başarı gösteren sağlık çalışanlarımız meslek ayrımı gözetilmeksizin bir maaş ikramiye ile ödüllendirilmelidir. 

Bu ödülün çalışanlara şimdiden duyurulması bir nebze moral kaynağı olabilir. Zira kahramanlık, fedakarlık ve mesleğin kutsallığından sıkça bahsettiğimiz sağlık çalışanlarına verilecek ödül yarım elma gönül alma misali bir değer göstergesi olacak ve motivasyonlarına katkı sunacaktır.