İzmir 1 Nolu Sağlık Sen Şube Başkanı Özgür YILDIRIM'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Başkan Yıldırım açıklamasında; Geçmiş dönemlerde özel sektörde çalıştıktan sonra kişiye özel açılan kadroyla İzmir merkeze 110 km olan Ödemiş ilçe hastanesinin ihtiyacını karşılamak için yapılan atamanın altından ihtiyaca binaen değil,

Kişiye özel Başhekimliğe hazırlık çıktı.

Çünkü kişi başka bir ilçe hastanesine başhekim olmak için gelmişti.Nitekim 4 ay sonrada bu gerçekleşti. Yalnız kamuoyunun gözden kaçırdıkları  şey medikal şirketin sahibi olmasıydı. Demek ki bu sağlık sistemini yolunda gitmeyen ve güzel olmayan işler var. O dönemde uyarılarımıza rağmen,atanmasında sakınca olmadığını söylemleri ile de geçiştirildi.
Ve atandı gerçekleşti.

Referans noktasında tüm atananlardaki  gibi yine değerli bir bakan yardımcısının adını telafuz edilmesi, sayın bakan yardımcısının tüm olan bitenden haberi olmadığı gibi bu atamadan da haberi olduğunu sanmıyorum. Sayın bakan yardımcısının adını geçirdiklerinde kimsenin ses  çıkarmayacaklarını düşünmeleri de iyi hazırlanmış bir film senaryosu...Bana soracak olursanız ne sağlık bakanımızın nede Bakan yardımcımız bir medikal şirketin ortağına ve sahibine  referans olmayacağını düşünüyorum.

İzmirde işlerin iyi gitmediği de ortada....


*Özgür YILDIRIM - Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı

Ben Sendika Başkanı olmama rağmen bu işi çözemedim çözemiyorum.
Fetönün aktif olarak itibar cellatlığına büründüğü, kimin eli kim cebinde belli olmadığı,
Kimin kime ne gerekçeyle referans olduğunu açıkçası çözemedim.
Çözemediğim gibi bize gelen  Bilgi ve belgeleride iyice inceliyoruz.Aslı olmayan belgesi olmayan hiçbir şeyi yayınlamayacamızı bilmenizi isterim ve yalanla iftiraylada işimizin olmadığını tüm kamuoyu ve bizi tanıyanlar da iyi bilir.

Herşeyin ispatlı ve belgeli oluşuda rahatsızlıklarının esas sebebi... Artık birilerinin (bu ilk sonrasında açıklayacağız) çıkıp bu ahbap çavuş ilişkilerine son vermeli. Birinin birlerinin adamı olmaya gerek yok,Size tavsiyem Aziz Devletimizin adamı olmamız yeterli.

Şimdi il müdürlüğüne soracağım soruda “bir medikal şirket sahibi yönetici olabilir mi?”sorusuna karşılık bize verecekleri cevabın “danışmanlık hizmeti veriyor o nedenle bir mahsuru yok! “Diyeceklerini düşünüyorum.

Dün yaptıkları atamalardan yola çıkarak güvenlik soruşturmalarında olduğu gibi İl sağlık müdürlüğü ticaret sicil gazetesini de gözden kaçırmasınıda sorgulamak gerekiyor.

Başhekim  olarak atadığınız kişinin  mevcut firmanın mesul müdürü olduğunu benim gibi sizde biliyordunuz.

Sonrasında gençlik yıllarının verdiği arkadaşlık dostluktan olsa gerek il müdürü arkadaşınız sizi uyarınca apar topar devir işlemlerini yaptınız,

Bu sağlık sistemine  ve İzmir e yazık ettiniz.

Atamaların liyakata uygun olması gerektiğini savunduğumuzdan ve yanlış  giden herşeyi sorguladığımızdan dolayı bugün asılsız iddialarla soruşturma açılarak Uyarılıyor,kibarca tehdit ediliyoruz.
Kusura bakmayın ne uyarıya nede tehditlere meydan vermeyiz.

Bizler doğruluğun,samimiyetin ve hakkaniyetin savunucu olmak zorundayız.Kimsenin adamı olmadığımız gibi yanlışa ortak olmayacak ve de yapılan yanlışlara da sessiz kalmayacağız.

Bedeli ne olursa olsun, doğru bildiğimiz yoldanda asla geri dönmeyeceğiz.

Bu ahbap çavuş ilişkilerinde daha  kimlerin olduğunu belgeleriyle tüm kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Devamı gelecek.