Sağlık çalışanları bu mücadeleyi büyük bir özveri ile canla, başla yürütmektedir. Bu fedakarlık milletimiz ve devletimizce, minnetle alkışlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca ek ödeneğin tavandan ödeneceğini duyurmuştu.Bu duyuru ile sağlık çalışanlarının motivasyonlarını arttırılması amaçlanıyordu.

Ancak;
Alınacak olan tavan ek ödeme ücretleri, sağlık çalışanlarının bir kısmını memnun ederken bir kısmını kısmen memnun etmiş, bir kısmını ise hiç memnun etmemiştir.

Sağlık hizmeti bir ekip işidir; doktoru, hemşiresi, sağlık teknikeri, laborantı,genel idari personeli,sekreteri, şoförü, hasta bakıcısı, temizlik görevlisi ve güvenliği ile ayrılmaz bir bütüntür. Ne yazık ki bu günkü haliyle ek ödeme uygulaması sağlık çalışanları arasında adaletsizliğe ve motivasyon kaybına sebep olmuştur.

COVID-19 ile mücadele de sağlık kurumlarında çalışan herkes risk altındadır, dolayısı ile ek ödeme uygulaması, bütün çalışanların adil ve adaletli bir şekilde faydalanabilecekleri  şekilde yeniden düzenlenmelidir. 

Bizler Sağlık-Sen olarak ek ödemenin adalet ve hakkaniyetten uzaklaşarak işlevini yitirdiğini, adil ve adaletli bir ek ödeme sisteminin kırmızı çizgimiz olduğunu her fırsatta dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz.

Sağlık  çalışanları her türlü desteği analarının ak sütü gibi hak etmektedir. 
Onlar, Milletin duasını alarak ülkece bu süreci  başarılı bir şekilde atlatmamız için var güçleriyle savaşıyorlar.

Pandemi nedeniyle risk altında, ailelerinden,eşinden,çocuklarından uzak ve zor şartlarda mücadele eden  bütün sağlık  çalışanlarına  Ramazan Bayramı öncesi  birer maaş ikramiye verilmesi hem alkışlarımızı taçlandıracak hem de  motivasyonlarını artıracaktır.

İSMAİL ÇOR
Sağlık Sen İstanbul Üniversite
Hastaneleri Şube Başkanı

Editör: Haber Merkezi