Sağlık Bakanlığında görev yapan bilgi işlem personelinden temizlik personeline kader sürekli işçilerin yetkili sendikası olan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Sağlık Bakanlığı promosyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı promosyon ihalelerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden alınarak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı kararının başlangıçta kendilerini memnun ettiğini ancak gelinen nokta itibariyle şeffaf olunmaması ve tarafların bilgilendirilmesi nedeniyle bir kaos ortamının oluştuğunu dile getirdi.

Öz Sağlık İş Genel Başkanı Sert, İl Sağlık Müdürlükleri uhdesinde promosyon ihaleleri yapılırken komisyonlara sendika olarak temsilci bulundurduklarını ve yapılan pazarlıklarda çalışanların tatmin olabileceği rakamlara ihalelerin yükseldiğini hatırlatan Sert, Bakanlığın yürüttüğü promosyon görüşmesinde rakamların yarı yarıya azaldığı bilgilerinin ortada dolaştığını söyledi.

Banka promosyonları konusunda ilk günden itibaren sendika olarak girişimlerini devam ettirdiklerini söyleyen Öz Sağlık İş Genel Başkanı Devlet Sert, çalışanları memnun edecek bir anlaşmanın yapılarak sonucunun duyurulmasını istedi.