İLANIN SORUMLUSU AKP VE SAĞLIK BAKANLIĞIDIR!

Açık arttırmaya çıkarılarak bir branş için 44 bin TL fiyat biçilen satılık doktor ilanında, Cizre İcra Dairesi doktor branşları için taşınır mal tanımında bulundu. TTB tarafından özellikle taşınır mal tanımlamasına tepki koyarken, mesleğimizi, hekimliği ilanlar ile açık arttırmada satışa çıkaranları affetmeyeceğiz denilen açıklamada, ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı ile sağlıktan sorumlu Sağlık Bakanlığının yaşanan talihsiz durumdan sorumlu tutuldu. 

6 Eylül tarihinde Cizre İcra Dairesi tarafından yayınlanan açık arttırma ilanında hekimlik mesleği için taşınır mal tanımlaması yapılarak, branşlar açık arttırma ile  44 bin 520 lira ile 55 bin 650 lira arasında değişen tutarlar da satışa çıkarıldı. 16 farklı branş için yayınlanan ilanla ilgili olarak Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi bu akşam sosyal medya üzerinden düzenleyeceği etkinlikle yaşananları ve olayın müsebbibi gördükleri Sağlık Bakanlığını protesto edecek.

Taşınırın açık artırma ilanı yoluyla icra yoluyla satışının Sağlıkta Dönüşüm Programının duvara çarptığının yani çöktüğünün ölüm ilanıdır denilen değerlendirmede, hekimliğin icra daireleri yoluyla açık artırma usulü satılan bir mal haline gelmesinin önüne geçeceklerini açıkladılar.

Editör: Haber Merkezi