Gelecek Partisi ve Demokrat Partisinin ardından 06.10.2022 tarihinde İYİ Parti genel merkezi ziyaret edilerek Siyasi İşler Başkanı Koray AYDIN ile bir görüşme yapıldı.

Sendikamızın genel başkanı Muhammet BİRİNCİ, genel başkan yardımcılarından Cemalettin AĞIL, Erol GÜL ve Adem DÖNMEZ ve Ahmet UÇAR, YİK başkanı Mustafa ELDEMİR, Kurucu üyemiz Kayhan YILMAZ, Ankara İl başkanı Ayşegül TUNÇ, Serkan Barış ÜLKER, Can GÜNEŞ ve Kılıçarslan DİZMAN’ ın hazır bulunduğu görüşmede sendikamız ve çalışmaları hakkında bilgi sunularak çalışanların taleplerini içeren bir dosya sunuldu.

CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINDA SENDİKAL DEĞİŞİMİN VE DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ

Geldiğimiz nokta itibarıyla kamu sendikalarının siyasetin vesayetine girdiğini, bu düzenin bu şekilde devam etmesinin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına ve ülkemize her yönüyle zarar vereceğini ifade eden sendikamızın genel başkanı Muhammet Birinci, Hürriyetçi Sağlık Sen olarak siyasetin ve siyasetçinin girdabına düşmeyeceklerini, siyaset alanını çalışanların hak ve menfaatlerini sağlamak üzere kullanacaklarını belirtti. İYİ partinin de diğer bazı siyasi partiler gibi hiçbir sendika veya sivil toplum kuruluşunu vesayet altına alma gibi bir hevesin ve yanlışın içine düşmemesi gerektiğini ifade eden BİRİNCİ; Sendikamızı kurarken söz verdiğimiz gibi, gerçek sendikacılığı inşa edecek ve sendikamızı geleceğe taşıyacağız, çalışanlar üzerinden siyaset yapanları, sendikalarını siyasete alet edenleri ve çalışanların haklarını savunmayan sarı sendikaları ya adam edeceğiz, ya da çalışanların bu sendikalara hesap sormalarını sağlayacağız, bizim hedefimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında sendikal değişimi ve dönüşümü sağlayacak iradeyi ortaya koymaktır. Dedi.

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ YIĞINLA BİRİKMİŞ SORUNLARI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak ettiği değeri görmediklerini, yapılan adaletsiz ve eşitliksiz düzenlemelerle çalışanların mağdur edildiğini, her geçen gün sefalete sürüklenen çalışanların gelecek kaygısı taşıdıklarını ifade eden BİRİNCİ; çalışanların bu güne kadar çözümsüz bırakılan ve gün geçtikçe artan taleplerini içeren dosyayı sunarak partinin ilgili kurulları tarafından dosyanın incelenmesini ve gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını talep etti.

SENDİKAL ANLAYIŞI DEĞİŞTİRECEĞİNİZE İNANIYORUM

4688 sayılı Kanun’un çıkması ile birlikte yasal zemine oturan sendikaların başlatmış olduğu sendikacılık hareketini yakından izlediklerini, o dönemlerde yürütülen sendikal mücadelenin bir hak arama gerekçesi taşıdığını biliyorum. Ancak, bu gün sendikacılık anlayışında ilerleme yerine gerileme olduğunu üzüntü ile karşıladıklarını ifade eden Koray AYDIN; ortaya koyduğunuz ve sürdürme arzusunu taşıdığınız sendikal anlayıştan asla taviz vermeyin, ülkemizin ve çalışanların bu anlayışa sahip sendikalara ihtiyacı var dedi.

Editör: Haber Merkezi