13 Ocak 2022 tarihinde kuruluşunu  gerçekleştiren  Hürriyetçi Sağlık Sen’in 1. Olağan Genel Kurulu 07.05.2022 tarihinde Ankara’da  yapıldı.

Kurucu Genel Başkanlığı görevini yürüten Muhammet Birinci  olağan genel  kurulda tekrar  genel başkan olarak seçildi.

Genel kurulda bir konuşma yapan Birinci, sendikanın kuruluş ilkelerine sadık kalarak gerçek sendikacılığın tarihini yazacaklarını, üyelerinin ortak hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek amacı ile azim ve kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti. Sağlık ve sosyal hizmet kolunda görev yapan çalışanların yığınla birikmiş sorunlarının üstesinden gelmek için öncelikli olarak kurumlarla işbirliği içinde olacak, hak verilmez alınır ilkesi ile hareket edeceklerini,  itibarı zedelenen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına umut, yapacakları çalışmalar ve mücadele yöntemleri ile tüm sendikalara  örnek olacaklarını belirtti.

Hiçbir siyasi oluşumun içinde olmadıklarını, siyaset ve sendika ilişkilerinin çirkin ve Ahlaki değerlerin dışına çıktığını ifade eden Birinci, kirli ve sinsi siyasi ilişkilerle sendikacılık kisvesi altında  işyerlerinde oluşturulan saadet zincirini kıracaklarını, kişisel ikballeri uğruna çalışanların haklarını peşkeş çekenlere her platformda hesap soracaklarını, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını hürriyete kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

Genel Başkan Muhammet Birinci, genel kurulun Hürriyetçi Sağlık Sen için yeniden dirilişe ve şahlanışa vesile olacağını belirterek, sağlık çalışanlarından destek ve sendikalarına güven  istedi.  

28 Mayısta 1. Olağan genel kurulunu gerçekleştirecek olan Hürriyetçi Eğitim Sen’ in ardından diğer hizmet kollarında kurulan büro ve tarım kolu sendikaları ile konfederasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Hürriyetçi Sağlık Senin zorunlu organlara seçilen üyelerin isim listesi:

YÖNETİM KURULU ASİL

Genel Başkan:Muhammet BİRİNCİ

Genel Sekreter: Hüseyin ULUSOY

Teşkilatlandırma İşler. Srm. Genel Başkan Yardımcısı:Cemalettin AĞIL

Mevzuat ve Tol.Söz. İşl.Srm. Genel Başkan Yardımcısı:Adem Dönmez

Mali İşlr. Srm. Genel Başkan Yardımcısı:Erol GÜL

Eğitim ve Sosy.İşlr. Srm. Genel Başkan Yardımcısı:İsmail SEVİM

Basın ve Dış İlişklr. Srm. Genel Başkan Yardımcısı:Ahmet UÇAR

DENETLEME KURULU ASİL

 1-Hasan Basri KARA

 2-H. Mustafa ELDEMİR

 3-Bilal ERGİN

 4- Sakine CANLI

 5-Sibel HİMMETBEYOĞLU

Editör: Haber Merkezi