Hürriyet Sağlık Sen üyesinin sendikanın yetkili kurullarınca alınan karar doğrultusunda sendikal eylemde bulunduğu, bu eylemin uluslararası sözleşme hükmü uyarınca mazeret olarak kabulünün gerekeceği, mazeret olarak kabul edilen sendikal faaliyet nedeniyle ilgililer hakkında ayrıca eyleme katıldıkları günlerin kesinti yapılarak ücretlerine yansıtılmasının örgütlenme ve sendikal faaliyetlerde bulunma hürriyetine doğrudan etki doğuracak ve Anayasa ve uluslararası sözleşmeler kapsamında güvence altına alınan çıkarlarını korumak için sendika kurma ve sendikaya girme hakkı dahil, başkalarıyla birlikte örgütlenme özgürlüğü hakkının zedelenmesine sebep olacağı açık olduğundan, sendikal eylemin kabul edilebilir mazeret olarak değerlendirilmesi gerekirken, aksi yorumla tesis edilen ve davacının ücretinde kesintiye neden olan dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata uyarlık görülmemiştir denildi.

Diğer taraftan dava konusu işlem hukuka aykırı bulunduğundan davacının maaşından yapılan 303,96 TL kesintinin kesinti tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte Hürriyet Sağlık Sen Üyesine iade edilmesine karar verildi.

Mahkeme tarafından belirtilen nedenler sonrası dava konusu işlemin iptaline ve davacıdan kesilen ücretin de yasal faiziyle birlikte Hürriyet Sağlık Sen Üyesine ödenmesine karar verildi.

Hürriyet Sağlık Sen tarafından dava konusu işlemle ilgili yapılan açıklamada, çalışanların ve üyelerin uğradığı her türlü haksızlığa karşı duracakları, Genel Merkezin aldığı iş bırakma eylemine katılan, hukuksuz bir şekilde idari cezaya uğrayan üyemiz için açtığımız haklı davayı kazandık ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet Sağlık Sen Genel Merkezi, sendikal faaliyetlere katılımın, sendikal eylemin kabul edilebilir bir hak olduğuna hükmeden kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Hürriyet Sağlık Sen sadece sendikacılık yaparak çalışanların yanında olmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımızla” ifadelerine yer verildi.