Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Baysal, Pamukkale Üniversitesi ile Halkbankası arasında 2019 yılında yapılan promosyon anlaşmasının revize edilmesi ya da iptal edilmesi yönünde Rektörlüğe başvuruda bulundu.

Talepleri ile ilgili herhangi bir girişim olmaması üzerine Rektörden randevu talep eden Genel Başkan Yardımcısı Hasan Baysal, bu talebine de herhangi bir cevap alamadıklarını, promosyon sözleşmesine ulaşamadıklarını, bu nedenle hukuki yollara başvuracaklarını ve eylem hazırlığında olduklarını ifade etti.

Hürriyet Sağlık Sen’in basın açıklamasının tam metni:

“Yaşanan ekonomik şartlar nedeniyle, kamu çalışanları ve emeklilerimiz banka promosyonlarını bir miktar rahatlatıcı unsur olarak görmektedir.

Pamukkale Üniversitesi ile Halkbank arasında 2019 yılında yapılan maaş ödeme anlaşması nedeniyle personele ödenen 4 yıllık 4.050 TL nin revize edilmesi veya anlaşmanın fesih edilmesi için Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne başvuruda bulunduk, ancak kurumun bize verdiği cevap, “ÜNİVERSİTEMİZ İLE HALKBANK ARASINDA YAPILAN İHALE PROTOKOLÜ KAPSAMINDA PROMOSYON TUTARININ HERHANGİ BİR SEBEPLE GÜNCELLENMESİ YA DA REVİZE EDİLMESİ MÜMKÜN BULUNMAMAKTADIR.”

Basit bir red yazısıyla döndüler

Bankaya yazı yazalım, hukuken inceleyelim, fesih yetkimiz vardır veya yoktur dememişler. Sendikamız birçok üniversite ve sağlık müdürlüğüne yazı yazmış ve gelen cevaplar, banka ile görüşülüp gerekli hukuki yollar araştırılacaktır veya benzeri cevaplar almıştık. Ama böylesine direk reddedilen ve basit bir yazımız olmamıştı.

Kurumumuzu şikayet etmek zorunda kaldık

Ben kurum çalışanı olarak Pamukkale Üniversitesinden anlaşmanın bir metnini Bilgi Edinme kanununa dayanarak talep ettim, 1 aydan fazla zaman geçti bir cevap alamadık, Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kuruluna kurumumuzu şikayet etmek zorunda kaldık. Bize verilmeyen sözleşmede neler var! Bu anlaşmanın personelden saklanacak maddeleri mi var?

Bankayı düşünen rektör!

Yaşanan ekonomik şartlar nedeniyle Pamukkale Üniversitesinde personelini düşünen bir Rektör beklerken bankayı düşünen bir Rektörümüz mü var sorusu aklıma geliyor.

Pamukkale Üniversitesi gibi benzer kurumlar 40 bin ile 50 bin TL arası promosyon alırken veya sözleşme yenilerken Pamukkale Üniversitesinde, personeline bana ne diyen bir yöneticimiz var.

Hakkımızı almak için eylem zamanı

Bu konuyu görüşmek için randevu talebimize bile cevap verilmedi, bizde başımızın çaresine bakacağız, Hürriyet Sağlık Sen olarak hukuki yollara başvuracağız, Pamukkale Üniversitesinde bulunan diğer sendikalara çağrımızdır, önümüzde eylem görünüyor, hakkımızı almak için eylem zamanı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet KUTLUHAN’ı çalışanların yanında durmaya davet ediyoruz.

Mücadelemiz devam edecek.”