Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Levent Kuruoğlu’nun Şube Başkanlığına aday olması üzerine dövülmesi sonrası Türk Sağlık Sen‘in Samsun Şube Başkanlığına aday olmamıştı.

Samsun’da dayak yiyen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Levent Kuruoğlu ile yeni bir sendika oluşumuna giren Çakmak, Hürriyet Sağlık Sen’in Genel Başkanlık Görevini üstlendi. Çakmak 40 ilde teşkilatlandıklarını ve kısa süre içerisinde binlerce üye sayısına ulaşdıklarını belirtti.

Halk gazetesine konuşan Çakmak üstü kapalı bir şekilde Sağlık Sen ve Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen’e klavye sendikaları sözü ile yüklenerek Cumhur İttifakını savunan iki sendikadan sağlık çalışanlarının kurtulması çağrısını yaptı.

KENDİ ÇIKARLARINI DÜŞÜNÜYORLAR

Hürriyet Sağlık Sen'in vicdanı hür Atatürkçü bir yönetim kadrosu ve şeffaf yapı anlayışı ile kurulduğunun altını çizen Çakmak, bu amaçlarla yola çıkanların daha sonra kendi çıkarlarına yönelik hareket ettiklerini söyledi. "Bizim üyelerimiz bir sayı değil, birer değerdir "diyen Çakmak, "Yetkili sendika ve yandaşı, adam kayırma, torpil, mobbing ve liyakatsiz görevlendirmelerle gündeme geliyorlar. Benim sağlık çalışanı arkadaşım, süreci gerçekten kabullenmiş görünüyor. Ancak şu bilinmelidir. Benim sendikal duruşumda bir değişiklik olmadı.

Sağlıkçılara sahip çıkacak tek sendika Hürriyet Sağlık Sen'dir. Maalesef, Hürriyet Sağlık Sen'e üye olanlarla uğraşanlar, üye olmak isteyenlerin önünü kesmeye çalışanlar var. Biz bunlarla ilgili hukuksal mücadelelerimizi yapıyoruz. Arkadaşlarımızı üye yapmaya çalışan çıkar odakları, yarın siyasi irade seçimle gittiğinde yine o siyasi kanada yanaşacaklar. Bu arkadaşların amacı sendikacılık değil. Amaçları kendi çıkarlarıdır. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız doğruyu görecek kişilerdir "dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÇEKİNMESİNLER

Ağır bir pandemi süreci yaşayan sağlıkçıların dövüldüğünü, öldürüldüğünü, mali haklarının yok olduğuna dikkati çeken Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, sorunların çözümü konusunda yetkili sendikanın göstermelik adımlar attığını öne sürdü. Çakmak, "Yetkili sendika ve yandaşı, yaşanan sorunlarla ilgili kurumlara göstermelik girişimlerde bulunuyor. Sağlık çalışanı mobbinge uğruyor, dövülüyor, mali hakları yok ediliyor. Yetkili sendika ve yandaşı kendi yakınlarına imtiyaz sağlama peşine düşüyor. Bunlar hiç bir zaman sağlıkçıların ruhuna dokunmadılar.

Onların haklarını koruma adına adım atmadılar, kendi çıkarlarını koruma adına girişimlerde bulundular. Biz sağlık çalışanlarının sesi olmaya yemin ettik. Ben alanın kendisiyim. Arkadaşlarımız tükenmişliğin eşiğinde. Hiç merak etmesinler, alana indik, alanında uzman kişilerle sağlıkçıların sesi olmaya devam edeceğiz. Yanlışın karşısında çelik gibi durup, hakkı savunmaya devam edeceğiz. Bizi bilen bilir. Kimseye sessiz kalmam.

Benim tek derdim sağlık çalışanıdır.
Sağlık çalışanının muhatabı yok.
Sağlık çalışanlarını koruyamıyoruz.

5 yıl önce söylediğim x ray cihazı yeni konuluyor. Ne acı bir durum.

Bunların yaptığı klavye sendikacılığı. Üyelere şirin görünmek için bir takım yetersiz girişimler yapılıyor. Çık eylem yapsana! Samsun'da günlerce hasta bilgi sistemi çalışmadı, sağlık çalışanları ve hastalar mağdur oldu. Sen koltuğunda otururken, vatandaşa durumu sağlık çalışanı izah etmeye çalıştı.

Alanda çok büyük bir boşluk var.

Herkes bizi arıyor. Arkadaşlarımızı sindirmeye çalışıyorlar. Ateş olsalar düştükleri yeri yakarlar. Hürriyet Sağlık Sen'i Türkiye'nin en büyük sendikası haline getirmek hedefimiz var. En şeffaf sendika olacağız. Sağlıkçılara sesleniyorum; haklarını korumayan, mobbing yapan daha dün işe başlayanlara üye formu doldurmaya çalışanlarla yol yürümesinler. Sağlıkçı arkadaşlarımız hiç çekinmesin. Şiyaketlerini etsinler. Her şekilde bize ulaşabilirler, kendi meslek tanımı dışında asla çalıştıramazlar.

Haklarını hukuklarını aramaktan vazgeçmesinler. Ücretsiz hukuk desteği verdik, vermeyede devam edeceğiz "ifadelerini kullandı.