Hizmet İş Sendikasının 14. olağan Genel Kurulu öncesinde başkan adaylığını açıklayan sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı olan aynı zamanda Hizmet İş Sendikasının Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Mahmut Twitterdaki Ankara kuşu isimli hesap sahibine 50.000 Euro para ödediğini iddia etti.

Genel Başkan Yardımcısı Öz, bütün itirazlarımıza rağmen Sayın Genel Başkanımızın talebiyle yönetim kurulundan Ankara Kuşu hesabına 50.000 Euro (912.000 TL) para ödendi dedi.

Geçtiğimiz gün sağlık alanında en son 52 farklı sendika olduğunu, sendikalara ödenen üye aidatlarının artması nedeniyle neredeyse her ay yeni bir sendika kurulduğunu ve bu sendikaların 1 trilyona yakın bütçelerinin olduğunu Sağlıkta Sendika Sayısı 55’e Koşuyor! Aylık 100 Bin Lira Geliri Olan Bu Kadar Sendika Olması Doğru mu? Haberimizde dile getirmiştik.

Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, 14. Olağan Genel Kurulda Genel Başkanlığına aday olacağını açıklarken, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan hakkındaki iddiaları sosyal medyada gündem oldu.

Öz, şunları söyledi:

“Hakkımda yazı yazıyor, kim bu Ankara Kuşu. Twitter mafyası, sosyal medya mafyası. Önüne gelen herkesin üstüne çöken ve ondan para alan ve infaz eden. Nasıl oldu da benim hakkımda yazdı bu Ankara Kuşu? Söylemek istiyorum, bugün artık bunun gizlenecek bir tarafı yok. Bütün itirazlarımıza rağmen Sayın Genel Başkanımızın talebi ile yönetim kurulundan Ankara Kuşu hesabına 50 bin Euro para ödendi. Peki niye ödendi diye sordum o yönetim kurulunda. İtirazlarıma rağmen ödendi. İtiraz eden bir kişi daha oldu o yönetim kurulunda. Niye ödendi bu para. İnsan Twitter infazcısına neden para öder? Eğer bir açığın varsa kendi hesabından vereceksin, eğer bir sorunun varsa kendi imkanlarınla çözeceksin. Ama anladım ki Ankara Kuşu üzerinden bize de operasyon yapılacakmış, biz de terbiye edilecekmişiz.”

Tapu kayıtlarını yayınladığını belirten Öz, bir kuruş haram yemediğini, aksini düşünenin başsavcılığa başvurmasını istedi.

AKP MKYK ÜYESİ ŞAMİL TAYYAR’DAN TEPKİ

Söz konusu açıklamalara tepki gösterdi. Tayyar Twitter’dan Öz’ün konuşmalarını paylaşarak, “Konuşan sendikacı, ‘twitter infazcısı’ olarak tanımladığı ‘Ankara Kuşu’ hesabına şantajdan kurtulmak için yönetim kurulu kararıyla 50 bin avro ödendiğini itiraf ediyor. Bu bir suç duyurusudur. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgisine…” ifadelerini kullandı.

ANKARA KUŞU KİM

Gebze'de bir dönem yerel gazetecilik yapan Oktay Yaşar, 2016 senesine kadar bariyertv isimli haber sitesini yönetiyordu. Oktay Yaşar'ın sahibi olduğu iddia edilen Ankara Kuşu isimli twitter hesabı, tartışmalı paylaşımlarıyla gündemdeydi.

Son olarak adı Ünsal Ban ile bir araya gelmişti. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi rektörü Ünsal Ban'ın ev hapsi kararına yapılan itirazı kabul etti. Mahkeme, Ünsal Ban hakkında yakalama kararı çıkardı.

Tutuklamaya yönelik çıkartılan kararın ardından Ünsal Ban'ın evinde Ankara Kuşu Oktay Yaşar ile birlikte yakalandı. Ban ile Yaşar birlikte gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: ODA TV