Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar basın açıklamasında;

Çanakkale ilimizde en çok ihtiyaç duyulan cerrahi servislerinden biri şüphesiz kalp damar cerrahi ünitesidir. Mehmet Akif Devlet Hastanesinde birçok hastaya şifa olsun diye kurulan bu ünite aylar öncesi uzman doktorların birer birer Çanakkale yi terk etmesiyle kapanmış ve hizmet vermemeye başlamıştı. Böylesine spesifik bir servisin hastanemizde olmamasına duyarsız kalan hatta ilimize gelmek isteyen kalp damar cerrahisi doktorlarının sözleşmeli başhekim yard. olarak gelmelerinin önüne de engel olan ve doktorlarının Çanakkale den ayrılmaması için hiçbir çaba göstermeyen İl Sağlık Müdürlüğü çözümü ÇOMÜ Tıp Fakültesinde görevli kalp damar cerrahi biriminin hocalarında aramış ve bir protokol imzalamıştır.

Buraya kadar her şey normal desek de aslında her şey bundan sonra başlamıştır. Sağlık Müdürlüğü taşıma su ile değirmen döndürme taktiğini baz almıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi nin kalp damar cerrahisi hocalarını Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanesinde ameliyat yapmaları ve hasta takip etmeleri için bir protokol anlaşması imzalamıştır. Bununla da yetinmeyip anlaşma protokolünü basın yoluyla kamuoyuna duyurmayı da ihmal etmemiştir.

Şimdi buradan her şeyi bilen Sağlık Müdürüne sormak istiyorum. O şah şahlı protokol anlaşması sonrası Mehmet Akif Ersoy devlet hastanesinde kaç tane ameliyat yapıldı ve kaç hasta sağlığına kavuştu. Yapıldıysa neden ilk yapılan ameliyatı da basına duyurup kamuoyuna duyurmadınız. Yoksa yaptığınız protokol anlaşması hükümsüz müydü.Her şeyi bilen bir Sağlık Müdürü olarak sağlık Bakanlığından onay almayı mı unuttunuz? Vah vah ama şaşırmamak lazım. Çünkü bu ilk yaptığı yanlış uygulama değil sonuçta. Geçen yılda bakanlığın izni olmadan banka promosyon anlaşması yapmış ve herkese duyurmuştu . Hatta imza kampanyası da başlatılmıştı . Amma velakin bankayla protokol imzası atamamıştı. Neden çünkü yasal değildi. Birde üç yıl önce hastanemizin kreşini eski genel sekreterlik binasının olduğu yere BİR aralık ayı sonrası hizmete açacağını söylemişti lakin hangi aralık ayı olduğunu söylemediği için bizler hala bir kreş açmasını bekliyoruz kendisinden. Olur inşallah demekten de kendimizi alıkoyamıyoruz.

Sayın Sağlık Müdürü sendikamıza ve şahsıma sarf etmiş olduğu bilgisizsiniz cümlelerini bir daha düşünmesini istiyorum Biz bilgisizsek sen ne kadar bilgilisin. Çok bilgiliysen bu yanlışları yapan kim?

Bence bu ben yaptım oldu ve ben yaparım olur mantığında öte bir şey değildir. Nasılsa ne yapsan doğru yaparsın mantığıyla hareket eden bir grupla çalışıyorsun .Hayırlı uğurlu olsun Çanakkale mize .Ne demiş büyüklerimiz aynası iştir kişinin lafa bakılmaz .Kendi söylemiyle siz boş bardakla çalışmaya devam edin .

Saygılarımla…

Turan ÇAVDAR

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı