VIP (Very Important Person) suit odalarla ilgili itiraz sürecini başlattıklarını açıklayan Hep Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek, daha çok şehir hastanelerinde uygulamada olan VİP suit hasta odaları ile ilgili tüm bu kurumların sahibi olan vatandaşın bu servislerden sağlık hizmeti alıp alamayacağını sordu.

Hep Sen Genel Başkanı Şimşek Sağlık Hizmetleri Temel Kanunun 3. Maddesine değinerek Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanununa göre Kamu Kurumunda vatandaşlara ayrımcılık uygulanamayacağını belirterek VIP (Very Important Person) suit odalarının yer aldığı katın tabelasına ait fotoğrafı paylaştı.

Genel Başkan Şimşek vatandaş olarak VİP suit hasta odalarında tedavi gören çok önemli kişilerin kimler olduğunu sorduğunu, tüm bu kurumların sahibi olan bu milletin bu servislerde sağlık hizmeti alıp alamayacağını sorguladı.

Anayasamızın 10.maddesi, Anayasamızın 56.maddesi, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nun 3.maddesi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’na göre kamu kurumunda vatandaşlara ayrımcılık uygulanamaz. Hep-Sen olarak itiraz süresini başlatıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi