15 Haziran‘da iş bırakmaya hazırlanan hekimlerin daha önce 14 Mart‘ta yaptıkları iş bırakma eylemine nazaran bu eylemin çok daha önemli ve yüksek katılım gerektirdiği hatırlatılarak h”ekimlik mesleğinin ve onurunu ayaklar altına alınmasına müsaade etmeyeceklerini” açıkladılar.

5 günlük süre için iş bırakma eylemi yapmaya hazırlanan hekimler ortak deklarasyonda bir günlük iş bırakmaya karar aldıkları öğrenilirken öznesi hekim olan çok sayıda kurum bir araya gelerek “kendin için, evlatların için, mesleğin için gel bizimle ol” sloganıyla 15 Haziran‘da 1 gün iş bırakacaklar.

Türk Tabipler Birliği (TTB), sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "TBMM Genel Kurulu'na teklif olarak sunulan, haklarımızı gasp eden düzenlemeye karşı; Tüm Hekimleri, Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinin Bütün Bileşenlerini 14 Haziran'da 1 günlük iş bırakmaya davet ediyoruz!" açıklamasında bulundu.

Açıklamada ayrıca, 14 Haziran Salı günü 12:30'da yapılacak basın toplantısının TTB'nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yapılacağını bildirdi.

Düzenlenen iş bırakma eylemine, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş, Hekim-Sen, Kamu diş Hekimleri Derneği (KADHED), Tabip-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) katılma kararı aldı.