Eskişehir - Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Şenel, çıkarılan Ek Ödeme Yönetmeliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığının büyük bir müjde olarak Ek Ödeme Yönetmeliği‘ni duyurduğu, arkasından da müjdeyi geliştirerek “beyaz reform” olarak nitelendirdiğini söyleyen Dr. Muharrem Şenel, Ek Ödeme Yönetmeliğinin sağlıkta şiddet ve iş yükünden yıpranan hekimler ve emekliliği gelmeden mesleğinden kopan hekimler adına atılmış bir adım olduğunu ama yarın bir adım olduğunu söyledi.

Ek ödeme yönetmeliğinin sadece bir kısım hekimleri kapsadığını, hiç yoktan iyileştirmelerin yapılmasının sevindirici olduğunu belirten Şenel, “Bu yönetmelik, yurtdışına hekim göçüne önlem, sağlıkta şiddetten ve iş yükünden yıpranan hekimler ve emekliliği gelmeden mesleğinden kopan hekimlerimiz adına atılmış bir adım. Ama yarım bir adım” dedi.

Performans ödemesinin yerine teşvik sisteminin getirildiğini söyleyen Şenel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçeriğine baktığımızda performans ve teşvik sistemi aynı kapıya çıkıyor. İsim değişikliği yaparak demagoji yapıyorlar. İyi bir reform yapmışlar gibi gösteriyorlar. Toplum tarafından böyle bir anlam çıkarılmasını istiyorlar. Özellikle teşvik uygulamasıyla ile eline ne geçeğini ne yazık ki bilmiyor. Bu yönetmelikte hekimler lehine çok değişen bir şey yok.”

Uygun olmayan noktalar var

Değişmeyen uygulamalardan bahseden Şenel, “12 gün üzeri yıllık izinleri çalışılmamış gün olarak kabul ediyorlar. Kanunlardan doğan, memurların hakkı olan yıllık iznini kullandı diye cezalandırıyorsunuz. Yıllık izinler çalışılmış gün gibi kabul edilmeli. Çünkü hekimlerimiz yıllık izinler dışında olağanüstü, insanüstü bir gayretle çalışıyorlar. Bu kadar hasta yükünün altından kalkmaya çalışıyorlar. Ayrıca Hizmet Alanı Kadro Unvan Katsayısı (HAKUK) var. Burada çeşitli mesleklere göre, artık kim belirlediyse bunu, ‘şu veya bu meslek daha ağırdır, bu uzmanlık dalı daha ağır veya hafiftir’ diye birileri kafalarına göre belirlemiş ve puanlama yapmışlar. Bu puanlamayı bir çarpan olarak kullanıyorlar. Böylelikle bir hekim diğerlerinden 2 kat bir yerlerden ücret alıyor. Bu uygulama devam ediyor. Personel Dağılım Cetveli (PDC) devam ediyor. Bu da bizim için uygun değil” değerlendirmesini yaptı.

Teşvik sistemi hekim ve hasta açısından sakıncalı

Ek Ödeme Yönetmeliğindeki ücretlere değinen Şenel, “İki ücret var, bunlar temel ücret ve teşvik ücreti. Teşvik ücreti tamamen performansa dayalı. Kişi ne kadar ameliyat yaparsa, hasta bakarsa, yurtdışı hasta bakarsa ya da sakıncalı bir duruma bakarsa teşvik ona daha çok veriliyor. Hekim nöbet ertesi çalışmaya devam ederse yaptığı işleri iki ile çarpıyorlar. Bu köle gibi kişiyi çalıştırmak demek. Bu yorgunlukla kişinin hata yapma olasılığı artar, tükenmişlik sendromuna yakalanabilir. Hekim ve hasta açısından böyle bir teşvik olmaz. Bunu reddediyoruz. Temel ücret ise ikiye ayrılıyor. Bir sabit ödeme diğeri ise taban ödeme. Sabit ek ödeme önceden hastaneler veriyordu şimdi devlet vermiş olacak. Bir de taban ücret vermiş olacak. Taban ücret ise uzmanlıklara göre yapılmış olan puanlama. Bu katsayılara göre en yüksel devlet memuru maaşıyla çarpılıp verilecek taban ücret. Bu ikisi temel ücret oluyor ve maaşla birlikte veriliyor. Gerçekten bir iyileştirme bu. Hekimlerin garanti eline geçecek ücret açısından. Herkesin bütün özel hastanelerin, iş yeri hekimlerinin buna orantılı maaşlarının düzenlenmesi gerekir” diye konuştu.