Hekim Birliği, Sağlık Bakanı Koca’ya övülmesi gerekenin mesleğin icrasını güçleştiren afaki sayıların değil, “yapılan hakkıyla görev” olduğu hatırlatıldı.

MHRS randevuları ile ilgili hekimlerin dile getirdikleri eleştiriler artmaya devam ediyor.

Bir eğitim Araştırma Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Doktoru, randevu sayılarının artması ile her günlerinin savaştan çıkmış gibi olduğunu üstelik randevu fullken Sağlık Kurulu olan hekimlerin mevcut randevu sayılarının üzerine bu hastalara baktığını belirtti. Hekim eleştirisinde, Salı, Çarşamba ve Perşembe en az + 15 hastaya bakıldığını, hastane yönetiminden 10 – 12 saatleri arasında randevuları kapatmaları yönünde telkinde bulunarak bu sayede heyet hastalarına bakabilmelerinin önünün açılmasının istendiğini belirtti.

Heyet hastalarına bakılması için saat 10 ile 12 saatleri arasında randevu kapatılması yönündeki talebe yönetimin, heyetçi olmadıklarını, bu yüzden bu talebi kabul edemeyeceklerini söylediğini dile getirdi.

Aynı hekim yedek randevularla o gün ki randevu sayısının + 54 arttırıldığını, bunun üzerine heyet hastalarının eklendiğini, bunun da üzerine geç gelen hastaların olduğunu söyleyerek “ölüyoruz” isyanını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi