BASIN AÇIKLAMASI

Halkımızın sağlığı için gecesini gündüzüne katarak görev yapan fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelik maddi manevi saldırıların bir yenisi Pendik Devlet Hastanesi’nde gerçekleşti.

Pendik Devlet Hastanesi’nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Hülya Sarıyıldız, kendini Youtube ve Instagram fenomeni olarak tanıtan Haluk Özdil isimli vatandaşın 97 yaşındaki annesi için MR istedi. Vasilik belgesi alabilmek amacıyla Nöroloji’ye başvuran hastaya normal ve yasal prosedürü uygulayan Dr. Hülya Sarıyıldız kendilerini hastanenin MR servisine yönlendirdi.

Bunun üzerine Haluk Özdil isimli vatandaşın kız kardeşi olduğunu iddia ettiği kişi annesinin MR’ını dışarda çektirmek istediğini belirtmiş, Dr. Sarıyıldız da hastanede MR biriminin mevcut olduğunu bunu hastanede çektirmeleri gerektiğini söylemiştir. Hastanenin MR servisi hastaya aynı gün 5 saat sonraya randevu vermiş ancak hastanın yaşlı olması nedeniyle beklemeleri halinde uygun bir boşlukta daha erken kendisini MR’a alabilecekleri ifade edilmiştir. Ancak hasta yakını bunu kabul etmeyerek hastaneyi terketmiştir.

Normal ve yasal prosedürü uygulayan Dr. Hülya Sarıyıldız ve hastanemizi katıldığı TV programında ve twitter adresinde fütursuzca ve haksızca eleştiren Haluk Özdil o esnada hastanede bile değildi. Kız kardeşim dediği kişinin anlatımlarına dayanarak mesnetsiz açıklamalarda bulunan Özdil’i sağlık çalışanlarımızın yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak kınıyoruz.

Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin her geçen gün arttığı ülkemizde haksız yere doktorumuza saldıran bu şahıs ile ilgili süreci takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

Cesur ÖZTÜRK
Sağlık Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı