Hekim Sendikası Genel Başkanı Adil Kurban daha önce de tabip haricindeki personeller için Çaycı ve Bekçi benzetmesi yaparak sendikacılık anlayışının ortaya koymuştu.

Hekim haricindeki personelleri, hekimlere ek gösterge zammı yapılacak diye daha önce eyleme gitmekle itham eden ve genelliklelikle ayrışma söylemleriyle üye toplamaya çalışan Hekim Sendikası Genel Başkanı Kurban, “5 Kasım’da diğer sağlık çalışanları, hekimler bizden 7 kat fazla ek ödeme alıyor diye eyleme gidiyor, bize azıcık bir ek gösterge zammı yapılacakken de gittiler” dedi.

“Hekim haricindeki personelin, hekimlerle kıyas yapmalarının nasıl bir hata olduğunu öğrenemediler” diyen Kurban’ın açıklamaları sosyal medyada sağlık çalışanlarından tepki topladı.

Hemşirelerin hekimlerin kendilerinden 7 kat fazla maaş aldıkları için değil, 700 TL gibi komik bir ek ödeme almaları nedeniyle eyleme gittiklerini söyleyen bir hemşire, Adil Kurban’a “2 - 3 oy toplayacağım derken rezil olma Adil” diye seslendi.

Bilindiği gibi Türk Hemşireler Derneği 5 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da miting düzenleyecek. Derneğin miting çağrısında hekimlerle ilgili en küçük bir ibare olmamasına rağmen bir sendikanın Genel Başkanının yalan ve yanlış algı yaparak mitingi sabote etme girişimini sağlık çalışanlarının takdirine bırakıyoruz.

Sosyal Medyadan Kurban’a Yapılan Eleştiriler: