Risaleyi Nur’un Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına eklenmesi gerektiği gibi önemli konularda(!) açıklamalarda bulunan Hekim Sen Genel Başkanı Adil Kurban, bir milletvekiline verdiği cevapta tabip harici personel için kullandığı “Çaycı” ve “bekçi” benzetmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Yargı Tokadı Yemişti!

Risaleyi Nur’un Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girmesi gerektiği yönünde yaptı videolu değerlendirmesini sitemizde yayınladıktan sonra, saglikpersoneliHABER.NET ‘i mahkemeye vererek habere erişim engeli isteyen ancak yargı tokadı yiyen talebinin ardından Adil Kurban skandal açıklamalarına devam ediyor. Kurban Müfredat açıklaması haberi için tıklayınız.

Ayrışmaya Çanak Tutuyor İddiası!

CHP Milletvekili Fazıl Kasap’ın Sağlık Bakanlığının hekime %42, ebe ve hemşireye %3 iyileştirme ile ilgili Bakanlığı eleştirdiği tivitine cevap yazan Hekim Sen Genel Başkan Adil Kurban, “önceki zamları takip etmemişsiniz belliki!1 diyerek “doktorlar kapsam dışı yazıyordu. Sizinle oranın bekçisi aynı zammı alsın veya çaycısı benzer bir durum olmaz mıydı?” diyerek sağlık camiasındaki ayrışmaya çanak tutacak yoruma imza attı.

Sağlık Personeline Bekçi ve Çaycı Benzetmesi Yaptı

Genel Başkanlık yöntemleriyle “sendikayı siyasallaştırıyor” eleştirilerinin hedefi olan Hekim Sen Genel Başkanı Adil Kurban, eleştirileri haklı çıkarırcasına tribünlere oynamaya devam ederek, Milletvekilini hekimlerin haklarının kaybına seyirci kalmakla suçladıktan sonra tabip haricindeki personel için “bekçi” ve “Çaycı” benzetmesi yapmaktan geri durmadı.

İyileştirmedeki 14 Katlık Fark Tepki Topluyor!

Hekimle, hekim harici personel arasındaki iyileştirmedeki 14 katlık farkın günlerdir eleştirilmesine karşın Sağlık Bakanı Koca’nın tepkilere sessiz kalmasından istifade eden, bu haksız uygulamayı adeta savunan, 14 katlık ücret farkını sanki maaş ödemeleri için söylendiği gibi ucuz algı yapanların yanında, kendini Genel Başkan olarak tanıtan şahsın bu denli adaletsiz gelir dağılımı karşısında “Çaycı” ya da “bekçi” benzetmesi yapması bir Sendika Başkanının ne kadar saçmalayabileceğini de göstermiş oldu.

Kurban'a Tepkiler Gecikmedi!