Adana Çukurova Devlet Hastanesinde dün akşam saatlerinde başlayarak gece yarısına kadar devam eden Acil Servis baskını olayıyla ilgili tartışmalar ayrı bir boyuta geçti.

Yaklaşık 50 kişilik bir grubun devlet hastanesinin acil servisini basması sonucu servis çalışamaz hale gelmiş, can güvenliği olmayan hekimler hizmetten çekilmişti.

Olaylar üzerine Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimliği açıklama yaparak Acil servisin basılması şeklinde tanımlanmasın doğru olmadığı ve haberlerdeki “acil servisin hizmet vermediği yorumunun da gerçek dışı olduğu savunulmuştu.

Başhekimlik açıklaması ile ilgili Hekim Birliği Sendikası sosyal medya hesabından “gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır” diyerek hastane de tutulan TUNAĞI yayınladı. Sendika açıklamasının devamında ise “Koyun can derdindeyken et derdindeki kasap gibi davranan eyy idari yetkili, gerçekleri yansıtmayan sizin beyanlarınızdır. Biraz onurlu davranıp, yalan yanlış beyanatın sebebiyle istifa edecek misin? sorusunu yöneltti.