Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Hatice Çerci Balcı, TV 100 programında yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının çıkardığı Ek Ödeme Yönetmeliğinden birinci basamakta görev yapan hekimlerle 112 ve TSM hekimlerinin düzenlemeden yararlanamadığını söyledi.

Ek ödeme yönetmeliği değişikliği sonrası kamuya dönüşlerin arttığını belirten Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Hatice Çerci Balcı, yaşadıkları dezavantajı ise şu şekilde ifade etti. Yapılan iyileştirmelerin daha çok performans ödemeleri üzerinden yapıldığını vurgulayan Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Hatice Çerci Balcı, Bu şekilde yapılan düzenlemenin adaletli bir özlük hakkı düzenlemesi sağlayamadığını söyledi

Yapılan düzenlemenin her ne iyi niyetli bir çalışma olsa da özlük hakları açısından adaleti sağlamadığını belirten Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Hatice Çerci Balcı, kamuya dönüşlerin arttığını çünkü özel sektörün de çok kötü olduğunu söyledi. Özel sektörde hekimlerden şirket kurmalarının istenildiğini söyleyen Genel Başkan, hekimlerin çalışmaktan mutlu olacakları bir alanın kalmadığını belirtti.

Hekim Birliği: Asistan Hekimlerin Her Zaman Yanındayız

Diğer taraftan Hekim Birliği Sendikası, asistan hekimlerin her zaman yanında oldukları belirtilen açıklama yaparak, “her türlü desteğe hazırız” ifadesinde bulunuldu.