Hekim Birliği Sendikası tarafından yapılan açıklamada, eşit hizmet yılına eşit emeklilik maaşı talebi dile getirildi.

Hekim Birliği Sendikası tarafından yayımlanan tabloda, 2008 öncesinde göreve başlayan bir hekimle 2008 yılından sonra göreve başlayan bir hekimin emekli maaşındaki fark gösterilerek yaşanan mağduriyet gözler önüne serildi.

2008 SONRASI GÖREVE BAŞLAYAN MEMURLAR MAĞDUR

657 sayılı DMK’ya tabi tüm memurlar da yaşanan sorun Hekim Birliği Sendikası tarafından yeniden gündeme getirilerek, 2008 öncesinde memuriyete başlayan ve 2008 yılından sonra memuriyeti başlayanlar arasındaki emekli maaşı farkı eleştirildi.

Hekimler de yaşanan emekli maaş farkı sağlık personelinde de yaşanmakta, derece kademesi 1-4 olan ve meslekte 30 yıl görev yapmış bir hemşirenin emekliliğinde 2824 TL mağdur olduğu biliniyor.

3600 EK GÖSTERGE 2008 SONRASINA FAYDASI YOK!

Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için 2008 sonrasında göreve başlayan memurların emekli maaşı ek göstergeye göre değil pirime göre formüle edilmesi gerektiği belirtilirken, 3600 ek göstergenin 2008 yılından sonra göreve başlayan memurlara hiçbir faydasının olmadığı biliniyor.

DİĞER ÖDELERDE EMEKLİLİĞE YANSIMIYOR!

Bunun yanında taban, teşvik ve sabit ek ödemelerinde emekliye yansımaması mağduriyeti daha da arttırmakta

Diğer taraftan 2008 yılından önce sözleşmeli olarak 4/B statüsünde göreve başlayan bir sağlık personelinin 2008 yılından sonra kadroya geçtiklerinde de mağdur olduğu, bunun içinde emekli ilave ödeneğinin getirilmesi ya da ek ödemelerinin pirime yansıması için gerekli düzenlemenin yapılması mutemet Sedat Atlas tarafından dile getirildi.