Hekim Birliği Sendikası’nın ilkesel olarak “tek kalem maaşı” savunduğunu vurgulanan açıklamada, ek ödeme katsayısının en düşük 0,45’e sabitlenmesi istendi.

Hekim Birliği Sendikası, hekimlerin aldığı ek ödemelere ait örnek bordroları yayımlayarak hekim ek ödeme kaç sayısının 0,45 olmasını, hekim ek ödeme kat sayısının ise her geçen ay daha da azaldığını duyurdu.

Diş hekimlerinde hakuk sebebiyle hekim dışı personele göre daha düşük kat sayı belirlendiğini açıklayan Hekim Birliği, hekim ek ödeme kat sayısını en düşük 0,45 olacak şekilde sabitlenmesi gerektiği ifade edildi.

Uzman doktorun 1 puan için ne kadar teşvik ödemesi aldığına dair örnek hesaplama tablosu da yayımlayan Hekim Birliği Sendikası, Temmuz, Eylül ve Ekim aylarına ait ek ödemesi kat sayısı oranları üzerinden kuruş hesabı yaptı.

Ek ödeme katsayısının Sağlık Bakanlığı tarafından belirlendiği gösterilen tabloda, her hastane için bu katsayının ayrı ayrı hesaplandığı, tutardaki aylık düşüşün vergi dilimi nedeniyle değil ek ödeme kat sayısının azaltılması nedeniyle olduğu ifade edildiği.

Sendika, ilaveten artan oranlarda verginin de kesileceğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi