Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından gözlerini yetki hırsı bürüyen diyerek tanımladıkları HAK-İŞ’e bağlı Öz Sağlık İş sendika temsilcilerinin kadın temsilcilerine saldırıda bulunduklarını iddia edildi.

Temsilcilerinin temmuz ayı enflasyonu ile ilgili üyeleri bilgilendirdikleri sırada Öz Sağlık İş Sendikasının temsilcilerinin sendikal nezakete yakışmayacak biçimde arbede çıkardıkları ve kadın sağlık işçisine saldırarak kolundan yaraladıkları ileri sürüldü.

Uğradığı saldırıdan ve aldığı yaralardan dolayı şikayetçi olacağını söyleyen temsilcimiz Gülnur Aydın'ın bu söylemi üzerine malum sendikanın güvenlik görevlisi olan sözde temsilcisi, Aydın’ın şikayetçi olması halinde hastaneyi kendisine dar edeceğini söyleyerek tehdit etmiştir.

Türkiye'nin sendikal tarihine kara bir leke olarak yazılan bu olayın Genel Merkezimiz tarafından duyulması üzerine sendikamızın Hukuk Müşaviri ve Avukatlarımız hastaneye giderek olaya müdahil olmuşlardır. Temsilcimiz Gülnur Aydın'a ve sendikamıza yönelik saldırı karşısında hukuki süreç başlatılmıştır. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak her zaman olduğu gibi temsilcimizin ve üyelerimizin yanında olacağımızın ve gerekli bütün hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bilinmesini önemle belirtiriz.

Sırf yetki alabilmek için onur kırıcı bir şekilde işçilere para dağıtan; emek hareketinin yüz karası malum sendika, para ile yetki alamadığı yerlerde şimdi de 500 TL ile devşirdiği temsilciler yoluyla zorbalık ve vandallık yaparak yetki alma çabasına girmişlerdir.

Emeğin ve alın terinin savunucusu aynı zamanda öncüsü olan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak bu çirkin saldırıyı kınıyor, tüm emekçileri bu tür saldırılara karşı birlik olmaya, Gazi Üniversitesi Hastanesi olarak tek yürek olmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi