Türk sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender ZENGİN Karadeniz Bayrak Gazetesine yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

Ordu üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ordu Devlet hastanelerinde yapılmak istenen afiliye (ortak kullanım)ile hizmet sunumu birleşmesi olduğunu duyduk.zaten ilimizde Afiliye bir hastane var.ikinci bir afiliye hastane uygulamasının gereksiz olduğunu mevcut Ordu üniversitesi kampüsünde planlanan Tıp fakültesi Hastanesinin bir an önce yapımına başlanarak bitirilmeli ve Ordu halkımızın hizmetine sunulmalı gereksiz yer tartışmalı sonrası Ordu halkımıza hizmet verecek Tıp fakültesi Hastanesi yapılması sonucunda 3 -4 yılımızı kaybettik.koğuş sistemi sadece Ordu merkezdeki hastanelerde kaldı.

Ordu Devlet hastanesinin afiliye hastanesi yapılması çalışanlar arasında elde edilen döner sermaye gelirinin eşit ve adil dağıtılmamasından dolayı iş barışı ve motivasyonunun bozacaktır.
Mevcut ortak kullanımda olan Eğitim Araştırma Hastanesi kadrosunda bulunan hekim arkadaşlar hakları olan yeterli döner sermayelerini alamadıkları ve maddi kayıpları medeniyle başka illere tayin isteyerek ayrılmışlardır.

Ordu Devlet Hastanesin ortak kullanılacağını haberini alan Hekimler ve sağlık personellerinin durumundaki belirsizlik ve soru işaretleri çalışanları tedirgin ve huzursuz etmektedir.

Bir ata sözünde ‘Göç üstünde göç olmaz’ denildiği gibi, ‘hastane içinde hastane olmaz’ diyoruz. Eğer sistem aynı şekilde devam ederse sorunlarda katlanarak devam edecektir.

Ordu Devlet Hastanesi bölgenin lokomotif görevi gören en kıymetli sağlık kuruluşudur. Alt yapısında birçok eksiği olmasına rağmen kaliteli hizmet veren çalışanlar sayesinde çok iyi işler üretilmektedir. Sadece Ordu ili değil çevre illere de hizmet veren bir bölge hastanesi konumundadır.. Hastanemizin kapasitesi çalışan mevcut doktorlar için ve sağlık personeli için yeterli olmamaktadır.Ameliyathaneler, endoskopi üniteleri, görüntüleme üniteleri ve benzeri ortak kullanım alanlarında randevu yığılmaları çoktur . Bilindiği üzere Bir çok doktor odası sağlık personeli dinlenme ve benzeri boş alan olmadığı için aynı odayı ve soyunma dolabını kullanmak zorundadır. Çalışanların topluca veya eğitim faaliyetlerinde kullanabileceği özel bir odası yoktur. Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi ile Ordu Devlet Hastanesi afiliye olması durumunun kamuya hiçbir yararı yoktur. Türkiye’de daha önce afiliye olan hastanelerden bildiğimiz üzere hem akademik kadro hem de Sağlık Bakanlığı kadrosu arasında birçok konuda uyuşmazlıklar, anlaşmazlıklar yaşanmıştır . Bu durum çalışma barışını bozan bir faktördür. Hastanemiz çok yoğun çalışan bir hastanedir. Koridorlarda adım atacak yer yoktur. Bir de öğrenci yoğunluğu bunu eklenirse tam bir kaos olacaktır. Bir çok doktorumuz Ordu dışından gelerek hizmet vermektedir. Ordu Devlet Hastanesi kalite emsali özelliğini kaybederse birçok doktor Ordu’dan ayrılmak isteyecektir. Çalışan bir lokomotifin işlemesine engel olunacaktır. Kamu yararı olmayan bu afiliasyon işleminin iptal edilmelidir.