Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda sözleşmelilerle kadroluların aynı işi yaparak farklı statüye sahip olmasından kaynaklı anlaşmazlıkların sürdüğünü belirterek ana konularının sözleşmeli personel olduğunu söyledi.

Genel Başkan Ali Yalçın, vergi dilimi başta olmak üzere, görevde yükselme, yer değişikliği, ücretsiz izin, yemek ücreti gibi konularda kadrolu personel ile sözleşmeli personel arasında farklılıklar olduğunu,, bunun toparlanması gerektiğini ifade ederek bu sorunların çözümünün tam da bu zaman diliminde olması gerektiğini kaydetti.

"ESKİDEN SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN İSTİSNAİ BİR DURUMDU"

657deki 4b hükmü personel temininde sıkıntı yaşandığı durumlarda kullanılır. KPSS ile gerekli yetkinliği ölçülemeyen çalışanlarda, mesela acil teknik servis elemanı gerektiğinde kullanılırdı. Bu istisnai bir durumdu. Şimdi gelinen noktada sözleşmeli personel ana yola dönüştü. Bu durum son bulsun istiyoruz.

Keyfi işten çıkarma, alma durumları da ortadan kaldırmamız lazım. Aynı işi yapanlar arasında ayrım ortadan kalksın. Temel derdimiz bu.

Sözleşmeliden kamuya geçmen istemeyenler kalsın fakat isteyenler de kamuya geçsin.

KAMUYA GEÇİŞ KİMLERİ KAPSIYOR?

Kamuda kadroya geçişte 3+1 sistemine döndük. 550 bin kişiyi kapsayan bir kitleden söz ediyoruz. Ekim ayı içerisinde genel memnuniyeti oluşturacak bir çözüm bulacağız. Bu tartışmayı bitirmek ve kamuyu bir bütün olarak görmek lazım.

Editör: Haber Merkezi