Hak İş Konfederasyonundan yapılan yazılı açıklamada; 11 Ağustos 2021 tarihinde imzalanan ve 2021 ile 2022 yıllarını kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşme Protokolünün geçtiğimiz 31 Aralık 2022’de sona erdiği hatırlatıldı.

2023 ve 2024 yıllarını kapsayacak toplu iş sözleşme çerçeve protokolü hazırlıklarını konfederasyonun gündeminde olduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HAK-İŞ, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünün temsil ettiğimiz kamu işçilerinin beklenti ve sorunlarını çözecek şekilde olması için çalışmalarını kapsamlı yürütüyor. Bu çerçevede, HAK-İŞ Yönetim Kurulu kararıyla 2023-2024 dönemi Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü hazırlıklarına başlanmıştır. Hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünün bir an önce imzalanabilmesi amacıyla oluşturulacak taslak çalışmamız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TÜHİS yetkilileri ile paylaşılacaktır."

Açıklamada, süreci yönetmek ve yürütmek amacıyla HAK-İŞ Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulunun oluşturulduğu kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi