Delege seçimlerinin yapılacağı Cuma, Cumartesi ve Pazar günü öncesinde girilmesi gereken ilanı, seçimlerin bittiği gün Pazar günü, sanki daha önce Cuma gününden önce girilmiş gibi Sağlık Sen Genel Merkezinin web sitesine girdiği iddia edilen Hatay sağlık Sen Şube Başkanının hile ile kendi belirlediği delegelerin seçilmesini sağladığı ileri sürüldü. Olayların ardından Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç görevden uzaklaştırılmak zorunda kalmıştı.

Delege seçimleri yapıldıktan sonra, delege seçimleri ilan duyurusunu üstelik Sağlık Sen Genel Merkez sitesine usulsüz şekilde girildiği iddiası sonrası Sağlık Sen Genel Merkezi karışmış, hileli durum nedeniyle bazı Genel Başkan Yardımcılarının itirazları sonucunda ve Semih Durmuş’un desteğiyle Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı disiplin kuruluna sevk edilmişti.

"Semih Durmuş'un Bilgisi Dahilinde Yaptık"

Olayların ardından Şube Başkan Vekili Sercan Açıkyol sosyal medya hesabı üzerinden iddialara göre Genel Başkan Semih durmuşu kastederek “seni adam sandık” açıklamasını yapmış yine iddialara göre “Hatay da ne yapıldıysa S.. bilgisi, onayı ve teşviki ile yapıldı” diyerek gözlerin Semih Durmuş’a çevrilmesine neden olmuştu.

Feleytun Fatih Gönç'ün Yardımcısı Bırakıyor!

Dün de sıcak bir gelişme yaşandı. Hatay Sağlık Sen Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cengiz yaşanan olaylar silsilesi içerisinde sağlık Sen üyelerine yapılan haksız tutum ve davranışlar neticesinde oluşan kaygıların yapılacak seçimde keskin bir ayrışmaya yol açacağını belirterek her halükarda sendikamızın zarar göreceği kurum içerisinde çalışan aynı sendikadan arkadaşların oluşan baskı neticesinde ayrışacağı, iş barışının gözle görülür şekilde bozulacağına vurgu yaptı. Şahsının seçime katılmayacağını açıklayan Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cengiz, kongre sürecine kadar görevinin başında olacağını söyledi.