Yaşar açıklamasında;

“Bugün 7. Yılını kutlamakta olduğumuz sendikal mücadelemiz bize, başta ortaya koyduğumuz hedeflere ve bu hedeflere varmak için izlediğimiz yola baktığımızda ilk gün ki heyecan ve anlayışla yürüyüşümüzü sürdürmekte olduğumuzu gururla ifade edebiliyoruz.

Öncelikle bu hedefi tekrar hatırlatmak ne demek istediğimizin daha iyi anlaşılması bakımından önemlidir.

Eksen’in amacı “ insan haklarına saygılı, her bireyin özgür olarak kendini ifade edebileceği, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkan, insanlar arasında fikir, düşünce ayrımı yapmadan onları saygıdeğer birer birey olarak kabul eden, ülke kalkınmasında sivilleşmenin önemine inanan, ülke insanına düşünce ufku açmayı amaçlayan, ülke kaynaklarının herkes tarafından adilce kullanılabileceği, inançların baskıya uğramadan ifade edilebileceği, külfetin ve nimetlerin eşit bir şekilde paylaşılacağı, tarihiyle barışık, insanların vatandaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü, huzurlu ve büyük bir Türkiye hayalini gerçekleştirmektir.”

Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, en önemli sosyo-ekonomik ve politik aktörlerden birini sendikaların oluşturduğu su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Önde gelen sivil toplum kuruluşlarından birini oluşturan, bu yönüyle de çok geniş ve farklı etkilere sahip olan sendikaların, sosyal barışın sağlanmasındaki rolü oldukça önemlidir.
Bu ve benzeri nedenlerle bugüne kadar sendikalılaşmanın önemi üzerinde durduk ve biz siz ayrımı yapmaksızın çalışanların sendikalara üye olmalarının önemine vurgu yaptık. Bu yönümüzle de diğer sendikalardan farkımızı ortaya koymuş olduk.

Bu 7 yıllık süreçte sabırla aşama aşama kurumsallaşmamızı sağlam temellere oturtarak nihayet 7. yılımızı teşkilatlanmamıza ayırmış durumdayız.

Önümüzdeki süreçte Eksen Sağlık Bir Sen’in varlığını sahada daha fazla hissettireceğimizin bilinmesini istiyor, bu güne kadar bizimle yol yürüyen kurullarımızda görev alan ve almaya devam eden tüm arkadaşlarıma, üyelerimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.