Sağlık Bakanlığında yetkili sendika olan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, emeklilikte yaşa takılanlarınla ilgili düzenlemenin çıkmasının ardından kadroya geçirilen işçilerin zorunlu emekli edilmeleri konusunda endişe taşıdıklarını kaydetti.

Çalışma Bakanlığının EYT konusunda yılsonuna kadar çalışmalarını tamamlayacağımı belirten Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, düzenlemeye sendika olarak destek verdiklerini ama diğer taraftan da birileri mutlu olurken 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin zorunlu emekli edilmeleri konusunda endişe taşıdıklarını vurguladı.

Sağlık Bakanlığında da yaklaşık 180.000 sürekli işçiyi ilgilendiren zorunlu emeklilikle ilgili konuşan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, İş Kur üzerinden giren işçilerin böyle bir kaybının söz konusu olmadığını, 696 KHK ikapsamında olan işçilerin ise direk emekliliğe sevk edildiğini hatırlattı.

Sert, şunları kaydetti: “Çalışanımızın en verimli olduğu ve en genç olduğu çağda tecrübeli olduğu alanda arkadaşlarımızın emekliliğe sevk edilmesini de şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu çifte standarda dur demenin vakti geldi. İnşallah bir tarafta EYT'de mutluluk yaşanırken diğer tarafta zorunlu emeklilikte huzur olmaz. Bunun çözümü Öz Sağlık-İş Sendikamıza ve HAK-İŞ'imize düşecektir. Bu konuda da gerekli çalışmayı yapıyoruz."

Editör: Haber Merkezi