Burada konuşan Kadınlar Komisyonu Başkanı Müşerref BAHAR, ülkemizde kadına yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Kadınlara ve kız çocuklarına yöneltilmiş şiddete hayır demek için toplumun her kesiminin duyarlılık ve dayanışmayla birlikte gereken hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Kadınların temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden ve bu haklara erişimlerini engelleyen her birey insanlık suçu işlemektedir. Türkiye’de günde ortalama 5 kadının öldürüldüğünü ve her 4 saatte bir kadının şiddet ve cinsel saldırıya maruz kaldığını hatırlatan BAHAR, maalesef ki 2018 yılında 440 kadınımız maruz kaldığı şiddet ve cinayetlerde hayatını kaybetmiştir. "Kadına yönelik şiddet eyleminin negatif sonuçları sadece şiddet gören kadını değil, aynı zamanda onun ailesi, çevresi ve nihayetinde sahip olduğu toplumsal yaşamı etkileyen önemli sonuçlar da doğurur. Hal böyle iken toplumda çığ gibi büyüyen bir sorun olması kaçınılmazdır.

TOPLUM BİLİNÇLENDİRİLMELİ

 Kadınların en çok insanca yaşama hakkını ve kadınlık onurunu korumaya çalıştığını aktaran BAHAR, kadın ve kız çocuklarına karşı toplumda ve aile içinde yaşanan şiddete karşı her bireyin duyarlı, bilinçli ve yardımsever olması gerekmektedir. “Aileler, evlatlarını yetiştirirken kız-erkek ayrımı yapmadan her çocuğa birey mantığıyla yaklaşmalı; çocuklarına eşit sevgi, saygı ve ilgi göstermelidir. Toplumdaki her birey bu yönde eğitilmeli, kız çocuklarının aileleri tarafından değer verilme ve saygı görmenin önemine dikkat çekilmeli, her türlü cinsiyetçi baskılar ortadan kaldırılmalıdır.

KADINA ŞİDDET, GELECEĞE DARBEDİR

Kadınların sosyal çevresi ile dayanışma içinde tutulması ve yalnız olmadıklarının hissettirilmesi gerektiğini de söyleyen Bahar, ülkemizde yaşanan kadın hakları ihlallerine karşı herkesi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Mağdur olmuş kadınlarımız için de sendikamız bünyesinde her türlü yardımı yapmaya ve destek vermeye hazırız. Kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kesimlerine çağrımızı yineleyerek haykırıyoruz, “Kadına Şiddet Geleceğe Darbedir”…