Yaşar mesajında;

"Bugün modern dünya daha çok kazanıp daha çok harcamak için müthiş bir ekonomik savaşın içindedir. Bu ekonomik savaşın neticesinde ortaya çıkan sıcak savaşlar da dünyayı bilhassa az gelişmiş coğrafyaları yakıp yıkmaktadır. Dolayısıyla bu savaşların temel müsebbibi daha çok satmaya çalışan "patronlar" ve daha çok tüketmek isteyen "müşteriler"dir. Bu uğurda kazanmak ve harcamak isteyenlerin farkında olarak ya da farkında olmayarak çalışanlara karşı da baskı ve haksızlıkları da zuhur etmektedir. Bu baskı ve haksızlıklar karşısında çalışanlar çeşitli yollarla haklarını aramaya çalışırken aynı zaman da işini hakkıyla yapmamak gibi yollara da başvuranlar olmaktadır. 

Bu bağlamda “Artık ölçüyü, tartıyı tam yapın, insanların haklarını ve ücretlerini eksiltmeyin, halka haksızlık etmeyin!” (A'râf, 7/85) ayeti kerimesi  ve "Çalışanın hakkını alın teri kurumadan önce verin" hadisi şerifi ışığında başta devlet olmak üzere bütün işverenleri çalışanların özlük hakları ve ücretleri konusunda adaletli olmaya davet ederken; bütün mesai arkadaşlarımıza ve çalışan emekçi kardeşlerimize “Hiç kimse kendi elinin emeğinden daha temiz bir kazanç elde edemez.” ilahi ikazını hatırlatıp işlerini en güzel şekilde yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu durum gerçekleştiği takdirde üretim merkezlerinde, iş yerlerinde sağlanacak adaletin bütün dünyaya sirayet edeceğine inanıyorum. 

Ayrıca bugün Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına giderken geçirdikleri kazada hayatını kaybeden emekçi kardeşlerime Allah'tan rahmet yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum." dedi.