Eksen sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Birliği Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu 24 Nisan 2022 tarihinde Ankara Altındağ‘da gerçekleştirildi. 

İlhan Cavcav Sokak’ta saat 16:00 ila 17 saatleri arasında yapılan 3. Olağan Genel Kurulda Kurucu ve 2. dönem Genel Başkanlık görevini yürüten Arif Yaşar, “9 yıl önce başlattığımız sendika kurma çalışmalarını bugün çok daha güçlenmiş bir kadro ile sürdürüyoruz” dedi.

Önceki dönemlerini de değerlendiren Genel Başkan Arif Yaşar, sayılardan ziyade kurumsal altyapı çalışmalarına önem verdiklerini belirterek sağlık çalışanlarının kendini ifade imkanı bulabileceği bir sendika olmanın yanında uluslararası eylemlere imza attıklarını söyledi. Ses getiren eylemlerine değinen Yaşar, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, ABD’ye ve Yunanistan Protestolarının en çok ses getiren eylemler olduğunu söyleyerek yeni dönem için teşkilatına teşkilatlanma faaliyetlerine odaklanmış bir hareket tarzı icra edeceklerini ifade etti.

Eksen Sağlık Bir Sen Genel Merkez 3. Olağan Kongresi aşağıdaki gündemlerde gerçekleşti:

GÜNDEM:

1-    Açılış ve Yoklamanın yapılması
2-    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması
3-    Divan Heyetinin oluşturulması ve konuşmalar
4-    Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve ibrası
5-    Tüzük değişikliğinin görüşülmesi ve karara bağlanması
6-    Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeliklerinin Seçimi
7-    Dilek ve Temenniler
8-    Kapanış

Genel Başkan Arif Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sendikaların en çok eleştirilen ve benimde karşı olduğum bir durum da Genel Başkanların koltuğa oturunca bir daha kalkmamaları onlarca yıl hatta bir memuriyet süresi boyunca koltukta kalmalarıdır. Ben bu sebeple kuruluş zamanında söz verdiğim gibi 3 dönem yürüttüm ve şimdi Genel Başkanlık görevini dava arkadaşım Harun Çayır yürütecek bende Harun Beyin isteği ile yönetimde Genel Sekreterlik görevini icra edeceğim." dedi.

"Yönetim denetim ve disiplin kurullarında bu zamana kadar görev almış ve yeni dönemde yönetimde görev almayan arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde yönetime giren arkadaşlarıma başarılar diliyorum. “ dedi.

Yeni Genel Başkan Harun Çayır konuşmasında;

“Eksen sağlık ve sosyal hizmet çalışanları Birliği sendikası olarak 3.olagan genel kurulumuzu gerçekleştirdik.

Sendikamızın Genel Başkanlığı için şahsıma teveccüh gösteren mevcut Genel Başkanımız Sayın Arif YAŞAR beye, Eksen Eğitim Sen Genel Başkanı Dr. İsmail Yıldız Başkanıma, Ramazan KAĞNICI, Yaşar AŞKIN, Abdurrahman ERUL, Burhan OK, Ayşe GÜNEŞ, Gökçen YAŞAR başkanlarıma,  İstanbul İl Temsilcimiz Fethi KAPUCU Başkanıma ve beni bu süreçte yalnız bırakmayan değerli yönetim kurulu üyelerim Müslüm AYGÜN, Mahmut ÖZDEMİR, Fatih EMİROĞLU kardeşlerime Kadın kolları Başkanım Gülsüm SAĞIR, Gülsüm Yıldırım ve Çiğdem Çelik e teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu süreçte kongremize katılamayan lakin bizi gönülden destekleyen değerli üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Hak, Adalet ve Liyakat için Birlikte mücadelemize daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.