Özdemir açıklamasında;

Süt iznindekilerin, kronik hastaların, 60 yaş üstü çalışanların, hamile olanların sisteme ne katkısı olacak anlamış değilim. 
Meb’de öğretmenleri izinli sayıp üstüne birde çalışmadığı halde 15 saat ek ders ücretini ödenecektir deyip izin vermesi, bakanlıkların personeline verdiği değeri göstermektedir. 
Sağlık bakanlığı ise ortada 5 corana hastası olması ve bir olağan dışı bir durum olmamasına rağmen verilen izinleri, 23.32 de genel müdür imzalı bir yazıyla iptal etmesine bir anlam veremedik. 
Sağlık çalışanları herkesin olay yerinden kaçtığı ortamlarda bile hayatını riske atan yüzlerce riske rağmen hayat kurtarmaktadır. 
Siz bayram yaparken onlar nöbet tutuyorlar, Tuttukları nöbetlerin parasını vermeyelim diye uğraşan idarecilerle karşı karşıya gelmektedirler. Fiziksel kimyasal ve psikososyal tabanlı risklerle her an karşı karşıyalar. 
Deprem, sel ve olağan dışı durumlarda çocuklarını evde bırakarak, yardıma ihtiyacı olan insanlara koşuyorlar. 

Cansiperhane ve bu kadar özverili çalışan bir mesleğin fertleri olarak Sağlık Bakanlığının tutumunu anlamak mümkün değildir. 

Kreşlerin ve okulların kapalı olması sebebiyle Karı, koca çalışan sağlık personelinin çocuklarını hastaneye mi getirecek. Korana virüs sebebiyle hastanelerin en tehdit edici birimler olmasına rağmen, çocuklarımız hastane servislerde mi oynayacak. 

Sağlık bakanlığına acil çağrımız yapboz tahtasına dönülen kararlar neticesinde bu hatasından dönülerek diğer kamu kurumlarına verilen izinler gibi, sağlıktada mağduriyet yaşayanlara 12 gün idari izin verilmesidir. 

Bakanlığa şunu da söyleyebiliriz. Spesifik gruptakilere idari izinler verilsin hemde performansı kesilmesin, 12 günlük süre içerisinde Corana virüs de bir artış olursa, veya beklenmedik bir durum gelişirse yeni bir genelge ile tüm izinlerin iptali neticesinde, değer verilmeyen bu sağlık çalışanları işini gücünü, evladını, karnındaki çocuğunu düşünmeden iznini kesip, yaşatma idealiyle sistemdeki yerini hiç terettüd etmeden alacaktır. 

Sağlık çalışanları da çok şey değil sadece insan yerine konulmak isteniyor. 

Ekrem Özdemir
Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı