Demokratik Sağlık Sen İzmir sendika temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Toplantıda konuşan Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, memur maaş zammı görüşmelerinin hükümet ve yetkili sendika arasında oynanan bir tiyatrodan ibaret olduğunu, bugüne dek mevcut hükümet ve mevcut yetkili sendikayla memurun lehine bir şey çıkmadığını ve bundan sonra da çıkmayacağını, bugüne kadar ki maaş zamlarında, fiili hizmet zamlarında memurun hüsran yaşadığını, son 10 yılda memurun alım gücünün üçte bir oranında azaldığını ifade etti.

Kamu kurumlarındaki huzursuzluğun her geçen gün arttığını, kamu kurumlarından siyasetin bir an önce elini çekmesi gerektiğini dile getiren Doğruyol, “Kurumlardaki idarecilerinde hak, hukuk, adalet ve liyakat üzerine kurumları yönetmesi gerektiğini, kamu kurumlarının hiçbir bireyin özel işletmesi olmadığını, herkes adaleti tesis etmek zorunda. Her idareci bilsin ki üyemiz olsun ya da olmasın bize gelen her memurun hakkını hukukunu korumak için dimdik duracağımızı herkes bilsin” dedi.

12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumla memurlara verilen sözde toplu sözleşme hakkıyla hakem kurulunun 11 kişilik yapısının 6 tanesinin hükümetin yanında olmasından dolayı memurların elinin kolunun bağlandığını, mevcut hükümetlere karşı memurun söz hakkı memurun elinden alındığını ifade eden Doğruyol, “Bu referandumda toplu sözleşme geliyor diye alanda oy toplayan ve bugün eleştiren sözde sendika yetkililerini de, buradan kınıyorum” diye konuştu. Tüm memurların beklentisi olan EYT ve 3600 ek göstergenin verilmesinin bu ekonomik ortamda çok zor olduğunu vurgulayan Doğruyol, sözlerini şöyle sürdürdü; “Doğru sendikacılık adına İzmir’den bir meşale yaktık. Devlete ve millete zarar vermeyen hiç kimseyle kavgamız olmaz. Türkiye genelinde ve İzmir’de üye sayımız hızla artıyor. Hedefimiz etkili ve doğru sendikacılıktır. Görevimiz üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyabilmektir. Ülkemizde hakkın, hukukun, adaletin, liyakatin tesis edilmesini sağlayabilmektir. Ümidimizi yitirmedik yitirmeyeceğiz. Durmadan usanmadan çalışacağız ve başaracağız.”

Editör: Haber Merkezi