Semih Durmuş, Sağlık Sen Ankara 6 Nolu Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulunda delegasyona karşı yaptığı konuşmada ek ödemelere yüzde 20 ilave zam yapıldığını hatırlattı.

Memur sendikacılığının mevzuat sendikacılığı olduğunu dile getiren Durmuş, mevzuatın çok iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Toplu sözleşme sürecinde strateji değişikliğine gittiklerini anlatan Durmuş, “Hedefleri belirlenmiş, kapsamı genişletilmiş, tüm çalışanların cebine doğrudan girecek kazanımlar için mücadele ediyoruz. 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında bunu da başardık” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in verdiği mücadelenin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğine değinen Durmuş, bilinçli bir sendikacılık yaptıklarını söyledi.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, ek ödemelere yüzde 20 ilave zam yapıldığını hatırlattı. Durmuş, “Kartopu gibi büyüyen önemli bir kazanım elde ettik. Sağlık çalışanlarının ekonomik olarak bir nebze de olsa nefes almalarını sağladık. Bu kazanım, tüm sağlık çalışanlarını doğrudan ilgilendiren çok değerli bir kazanımdır. Ek ödemelere 6 ayda bir zam yapılacak. Bu kazanımın değeri ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacak” ifadelerini kullandı.

“Yapılan Düzenlemelerin Heder Olmaması İçin Acil Önlemlerin Alınması Gerekiyor”

Başta performansa bağlı adaletsiz ek ödeme sistemi olmak üzere bugüne kadar sağlık çalışanlarını mağdur eden düzenlemelerin değiştirilmesi için büyük mücadele verdiklerini belirten Durmuş, “Son dönemde çıkan düzenlemeler, bugüne kadar kürsülerden dile getirdiğimiz sorunların birçoğunun çözümünü içeriyor. Ama eksiklikler de var. Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkmanın yanlış olduğunu her fırsatta dile getirdik. Yapılmış olan önemli düzenlemeler var, ancak yapılmış hatalar da var. Göz ardı edilen kesimler de var. Emeğin yok sayıldığı alanlar var. Sağlık-Sen olarak itirazlarımı yaptık. Öncelikle Sağlık Bakanlığı’na taleplerimizi ilettik. Aynı zamanda dava sürecini başlattık” şeklinde konuştu.

Yapılmış olan düzenlemelerin heder olmaması için sağlıklı diğer adımların atılması ve acil önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Durmuş, mutlaka eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin yarınları için de çalıştıklarını belirten Durmuş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mutlu ve huzurlu şekilde sağlık hizmetini sunması için de bizlere sorumluluk düşüyor. Ortaya duruş koyuyorsak bu teşkilatın hakları ve menfaatleri içindir. Kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı misyonumuzla mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.