Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının refahı için mücadele ettiklerini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanlarını ayrıştıran hiçbir söylemi ve uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları bir bütündür” dedi.

Sağlık-Sen Elazığ Şubesi ve Elazığ Üniversite Şubesi'nin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısı’nda Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için kararlı bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

Sağlık-Sen'in yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Durmuş, "Biz ne istediğini bilen bir sendikayız. Ne söylüyorsak üzerinde düşünerek, alanında uzman olan kişilerle çalışarak söylüyoruz. O yüzden taleplerimiz yerinde talepler” dedi.

Sağlık-Sen'in duruşundan taviz vermediğini söyleyen Durmuş, bu anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekti.

“Düzenlemelerin İvedilikle Hayata Geçmesi Sağlık Sisteminin Geleceği Açısından Önemli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjdelerin bir an önce hayata geçmesi gerektiğine vurgu yapan Durmuş, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan müjdeler sağlık çalışanları açısından önemli. Biz yıllardır şiddete karşı caydırıcı önlemlerin, malpraktis davalarına karşı sağlık çalışanlarını koruyacak uygulamaların ve ek ödeme adaletsizliğine yönelik adım atılmasını savunuyoruz. Ayrıca ücretlerde yapılacak uygulamaların emekliliğe yansıyacak olması da önemli. Üniversite hastanelerinde çalışanlar da bunlardan yararlanacak. Verdiğimiz mücadele ile birçok soruna karşı adım atılacak olmasını önemli buluyoruz. Bu noktada verilen müjdelerin ivedilikle hayata geçmesi sağlık sisteminin geleceği açısından önemlidir” diye konuştu.

3600 ek gösterge kazanımının yasalaşmasıyla emekli maaşları ve tazminatlarında önemli oranda artış olacağını söyleyen Durmuş, “3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalar sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla 3600 ek gösterge artışı yasalaşacak. Bu kazanımın altında Memur-Sen'in imzası var" diye konuştu.

"Sağlık Çalışanlarını Ayrıştıracak Hiçbir Politikayı Kabul Etmiyoruz"

Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının refahı için mücadele ettiklerini söyleyen Durmuş, "Sağlık çalışanlarını ayrıştıracak hiçbir söylemi ve ayrıştırıcı uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının bir bütün olduğuna inanıyoruz ve çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz. Sağlık çalışanlarını ayrıştıracak hiçbir politikayı kabul etmedik, etmiyoruz" diye konuştu.