Konya teşkilat toplantısına katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmanın öncelikli amaçları olduğunu söyledi. Durmuş, toplu sözleşmede önemli kazanımlara imza attıklarını belirterek, imza atılan en önemli kazanımlardan birinin sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 oranındaki artış olduğunu kaydetti. 

Sağlık-Sen olarak, tüm sorunların çözüme kavuşması noktasında durmadan çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Durmuş, “Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi ve sırasında bizlerden desteğini esirgemeyen teşkilatımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde daha nice kazanımlara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Genel kazanımlarla birlikte sağlık çalışanlarının gelirlerinde ciddi oranda artış yaşanacağını ifade eden Durmuş, “Bundan sonra da sağlık çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu. Durmuş, Sağlık-Sen olarak tüm sorunların çözüme kavuşması noktasında durmadan çalışmaya devam edeceklerini kaydeden ifade etti. 

“ŞİDDETE KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE BAŞLATILMALI”

Döner sermayedeki adaletsizlik ve istihdam yetersizliğinden kaynaklı ağır iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarının aynı zamanda şiddetle mücadele ettiğini belirten Durmuş, şunları söyledi:

“Sağlıkta şiddetin bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sağlık çalışanlarımız, insanlara sağlık hizmeti sunabilmek, vatandaşları hayata bağlayabilmek için her türlü riski göze alacaklar ama bunun karşılığında şiddetin hedefi olacaklar. Bu asla kabul edilemez. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek için toplumun bütün kesimleriyle, topyekûn bir mücadelenin başlatılmasını arzu ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi